Πώς ξεκίνησε η φήμη ότι Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γιος του τραγουδιστή Τέρη Χρυσού;

Πώς ξεκίνησε, πώς γιγαντώθηκε και τι ισχύει τελικά.

Article featured image
Article featured image


Αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς και διαδεδομένους αστικούς μύθους που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, εδώ και χρόνια, με την τελευταία 10ετία το φαινόμενο να γίνεται ακόμη πιο έντονο. Η φήμη, λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει την Ντόρα Μπακογιάννη μητέρα, αντί αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και πατέρα του τον πάλαι πότε διάσημο τραγουδιστή Τέρη Χρυσό, αντί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τη φημολογία, η Ντόρα Μπακογιάννη το 1968 είχε μια περιστασιακή σχέση με τον Τέρη Χρυσό, καρπός της οποίας είναι ο Κυριάκος, με την οικογένειά της να αναλαμβάνει να αποσιωπήσει το γεγονός και το σκάνδαλο, λέγοντας πως ο Κυριάκος είναι το μικρότερο παιδί του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας.

Παρότι δεν είναι ξεκάθαρο από πού ξεκίνησε η φήμη, είναι σίγουρο το πώς γιγαντώθηκε και πήρε διαστάσεις, με τον Τζίμη Πανούση να πρωτοστατεί σε αυτή την περίεργη διάδοση. Ο πάντα αιχμηρός και καυστικός κωμικός, ουκ ολίγες φορές έλεγε επί σκηνής την ιστορία του Τέρη Χρυσού με την Ντόρα Μπακογιάννη, δίνοντας μάλιστα και λεπτομέρειες για την ιστορία.


Βασικό στοιχείο της υπόθεσης η ομολογουμένως εμφανής ομοιότητα των δύο αντρών, η οποία «επιβεβαιώθηκε» και από το εργαλείο της Microsoft Tweet «Twins or Not», το οποίο είχε χρησιμοποιήσει πιο παλιά η Lifo για να ελέγξει το ποσοστό ομοιότητάς τους, με το αποτέλεσμα να δείχνει 87% ομοιότητας.


xrysos_mitsotakis_aftodioikisi.jpg


Ο ίδιος ο Τέρυς Χρυσός πάντως, όταν τον ρωτούν για το εν λόγω ζήτημα, αρνείται να απαντήσει ή απαντά κάπως διπλωματικά, ίσως γιατί δεν θέλει να χαλάσει το μύθο.


Πάντως αν ισχύει το ρητό «γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει», τότε το πιο κάτω απόσπασμα αποτελεί μάλλον επιβεβαίωση του μύθου!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ