Αν δείτε αυτό στο δρόμο, μην το αγνοήσετε

Ήξερες πως ο μικρός σκαντζόχοιρος που διασταυρώνει το δρόμο ίσως να είναι τυφλός;

Article featured image
Article featured image


Πολύ συχνά –ειδικά το καλοκαίρι- ερχόμαστε αντιμέτωποι με μικρά σκαντζοχοιράκια τα οποία έχουν πατηθεί στο δρόμο από κάποιο αυτοκίνητο. Οι λόγοι που μπορεί να βρέθηκαν στο δρόμο, ωστόσο, δεν είναι απλοί, αφού συνήθως έχουν αποπροσανατολιστεί ένεκα μίας αρρώστιας που τα τυφλώνει και δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν πού πηγαίνουν.


skantoxoiros.jpg


Μια ανάρτηση στα social media εξηγεί με απλά λόγια τη συμβαίνει και μας συμβουλεύει πώς να χειριστούμε παρόμοιες καταστάσεις.

«Αν δείτε στον δρόμο σκαντζόχοιρο να περπατάει αργά ή σαν αποπροσανατολισμένος, δεν είναι αρκετό απλά να τον αποφύγετε με το αυτοκίνητο. Πολλές φορές τα χαριτωμένα θηλαστικά αυτά, προσβάλλονται από ψώρα. Η ψώρα σε προχωρημένη μορφή τα καθιστά τύφλα, μιας και τα μάτια τους κλείνουν από την δερματική νόσο. Τόσο στο δρόμο όσο και στη φύση, αυτά τα πλάσματα είναι καταδικασμένα.

Στο δρόμο ως θύματα τροχαίων, στη φύση καταδικασμένα να πεθάνουν από ασιτία. Αν λοιπόν δείτε ένα πλάσμα τέτοιο να κινείται περίεργα ενδιαφερθείτε. Μαζέψτε το πιάνοντάς το με ένα ύφασμα και τοποθετήστε το σ’ ένα χαρτόκουτο. Επικοινωνήστε με τους ειδικούς και αφήστε τους να το φροντίσουν.

Σε ένα χρονικό διάστημα, ανάλογα τη σοβαρότητα της κατάστασης, θα είναι έτοιμα για επανένταξη. Η ψώρα στους σκαντζόχοιρους έχει την ίδια υφή με των σκυλιών. Ξηρό φολιδωτό δέρμα με πληγές και γυμνωμένα από τρίχες. Μη φοβηθείτε. Δεν θα σας δαγκώσουν, δεν θα σας μολύνουν. Αν βρεθούν στο δρόμο σας να ξέρετε πως είστε η μοναδική τους ελπίδα επιβίωσης. Αν ενδιαφέρεστε λοιπόν, πράξτε.

Ο δύστυχος αυτός σκαντζόχοιρος, τυφλός, σκοτώθηκε στην Πέτα. Μακάρι να τον είχα βρει πριν χτυπηθεί. Η μοίρα του θα ήταν διαφορετική».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ