Μέχρι και ο Μυστακίδης «έπεσε στην παγίδα» του «Mama?»

Ο σπουδαίος κιθαρίστας μας έδωσε μια ρεμπέτικη εκδοχή του απόλυτου φετινού χιτ του Sin Boy.

Μέχρι και ο Μυστακίδης «έπεσε στην παγίδα» του «Mama?»

Ο σπουδαίος κιθαρίστας μας έδωσε μια ρεμπέτικη εκδοχή του απόλυτου φετινού χιτ του Sin Boy.

Article featured image
Article featured image

Την ώρα που αναλωνόμαστε σε συζητήσεις κατά πόσο έχει ή όχι λόγο ύπαρξης αυτό το τραγούδι, κατά πόσο είναι ευτελές ή όχι, ο σπουδαίος Δημήτρης Μυστακίδης το «χρησιμοποιεί» ως έναν διαφορετικό τρόπο για το promotion της εμφάνισής του στο 41ο River Party, στο Νεστόριο Καστοριάς.

Κατ’ ακρίβεια, με την κιθάρα του το διασκευάζει σε... ρεμπέτικο!


Αυτός είναι ο αγαπημένος μας και σας Dimitris Mystakidis / Δημήτρης Μυστακίδης και θα βρεθεί μαζί μας την Κυριακή 4 Αυγούστου στο Tequila Stage! ✌️ (διαδώστε τα νέα και την υπέροχη διασκευή 😂❤️) #riverparty #backtotheroots

Posted by River Party Nestorio on Thursday, 25 July 2019


Αν τυχόν δεν γνωρίζεις τον Δημήτρη Μυστακίδη, μάθε πως είναι ένας σπουδαίος παίκτης της «λαϊκής κιθάρας».

Παίζει λαϊκή κιθάρα, ερευνά τη λαϊκή κιθάρα, διδάσκει λαϊκή κιθάρα, γράφει βιβλία για τη λαϊκή κιθάρα, εκδίδει δίσκους για αυτήν. Και με αφορμή αυτήν. Προκειμένου να την αποκαταστήσει στη συνείδηση του κόσμου, να αναδείξει τη σημαντικότητά της και τον πλούσιο χαρακτήρα της. Να μας κάνει να τη γνωρίσουμε ή να τη ξαναθυμηθούμε. Και να την αγαπήσουμε, όπως την αγαπάει και ο ίδιος.

Ο Μυστακίδης μετρά σχεδόν τριάντα χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με τη μουσική. Θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους, πολυοργανίστες μουσικούς της ελληνικής σκηνής.

Σε αυτή την πορεία έχει συνεργαστεί με την πλειοψηφία των Ελλήνων καλλιτεχνών (συνθέτες, μουσικούς, ερμηνευτές) και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 ηχογραφήσεις δίσκων.

Από το 1994 ως το 2004 συμμετείχε στη μπάντα «Λοξή Φάλαγγα» του Νίκου Παπάζογλου παίζοντας κιθάρα και λαούτο, ενώ από το 2002 έως σήμερα συνεργάζεται με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Από το 2001 είναι καθηγητής στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, όπου διδάσκει λαϊκή κιθάρα, λαούτο και σύνολα, ενώ από το 2014 διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα της Σχολής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Με την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού δίσκου «16 Ρεμπέτικα με Κιθάρα» το 2007 έφερε στην πρώτη γραμμή την λαϊκή κιθάρα και την ιδιαίτερη τεχνική της. Ο δίσκος αυτός έγινε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο ρεύμα νέων κιθαριστών που μελέτησαν και ανέπτυξαν την ξεχασμένη τεχνική της λαϊκής κιθάρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ