Σεξομολογήσεις #450: «Έπαψα να ψάχνω για σύντροφο αφού τίποτα δεν προέκυπτε»

*Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου, αν θέλεις να μοιραστείς μια ιστορία σου με την Tipster, γράψε στο sextalk@city.com.cy.

Article featured image
Article featured image

Αν είμαι μια γυναίκα που έχασε κάθε ελπίδα ότι θα βρει σύντροφο και έχει -πλέον- αρνητικά συναισθήματα για τους άντρες, τι μπορεί να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση; Δεν είμαι σεξουαλικά active εδώ και κάμποσο καιρό και έπαψα να ψάχνω για σύντροφο αφού τίποτα δεν προέκυπτε. Έχασα το κέφι μου για φλερτ, τίπστερ μου, και την πίστη στον εαυτό μου ότι μπορώ να βρω έναν άνθρωπο! Είμαι φουλ απογοητευμένη και με την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στους άντρες που έμαθαν στα εύκολα και στις εύκολες! Τώρα, στα τριάντα-κάτι, ανήκω και επίσημα στην κατηγορία των μοναχικών υπάρξεων. Κάπου πάω να το χωνέψω, κάποιες άλλες στιγμές, όμως, μου έρχονται κάτι φλασιές και λέω στον εαυτό μου ότι δεν πρέπει να μείνω μόνη. Και προσπαθώ να βρω κάτι που να μου ξυπνήσει ξανά τον ενθουσιασμό μου για περιπέτεια και κυνήγι για έρωτα. Δεν τα καταφέρνω… Μπορείς να με βοηθήσεις;

Πρώτα απ’ όλα χαλάρωσε. Αφού εσημείωσες απουσίες από το παιχνίδι, δώσε τουλάχιστον ένα chance επαναπροσαρμογής. Πάντως, χαίρομαι που θέλεις να μπεις ξανά στο χορό και να χορέψεις. Πρόσεξε, όμως! Όχι να σε χορέψουν στο… ταψί. Εσύ να τους χορέψεις -και μάλιστα με πάθος όπως στο flamenco! Λοιπόν. Θέλω να κάτσεις και να σκεφτείς τα θέλω σου σε ό,τι αφορά μια σχέση. Βάλε όλες τις προσδοκίες σου, πρόσθεσε κι όλα σου τα όνειρα στο μπλέντερ, και μετά αφαίρεσε τον αφρό από πάνω, που είναι όλα τα μικρά συννεφάκια ουτοπίας που θολώνουν το τοπίο. Το παντεσπάνι που θα προκύψει είναι και το γλυκάκι που θα είσαι έτοιμη να απολαύσεις! Αφού ήδη «ψήνεσαι» για σχέση, ψήσε και το μείγμα αυτό με τις σωστές αναλογίες για να γευτείς τον έρωτα. Ακολούθα αυτή την συνταγή και θα πετύχεις. Με λίγα λόγια, να είσαι ρεαλιστής και ειλικρινής με τον εαυτό σου και με την φάση σου και με το τι παίζει τώρα γύρω σου. Γιατί, μόνο έτσι θα είσαι ανοιχτή και δεκτική στα πράγματα που σου αρμόζουν. Βάλε κατά μέρος τις ψευδαισθήσεις, τους ευσεβείς πόθους και τις παράλογες απαιτήσεις και κάνε και την κλασική κίνηση να ρίξεις λίγο νερό στο κρασί σου. Ξαναέμπα στο παιχνίδι με τσαχπινιά κι αποφασιστικότητα, όμως, χωρίς παρερμηνείες και χωρίς παραλογισμούς.

#AskTipster

Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου γράψε στο sextalk@city.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ