Σιγουριά ότι η φωτιά στη Λάρα τέθηκε κακόβουλα

Αυτό σημείωσε σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Τμήματος Δασών.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντίνου


Η πυρκαγιά στην περιοχή της Λάρας, στον Ακάμα, ξέσπασε μετά τις 14.00 το μεσημέρι, ενώ χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων είχε τεθεί υπό έλεγχο πριν τις 16.00.

Πρόλαβε, παρόλα αυτά, να κάψει 1,5 εκτάριο δασικής γης, καλυμμένης με αόρατους, σχοινιές και άλλη χαμηλή άγρια βλάστηση.


lara 1.jpg

Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντίνου

Αρχικά δόθηκαν οδηγίες από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών για εφαρμογή του σχεδίου «Ίκαρος», που αφορά τον συντονισμό των πτητικών μέσων, το οποίο εν τέλει δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί.


Posted by Charis Anastasiou on Sunday, 18 August 2019


Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, 2 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς, επίσης τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, μαζί με 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα που μισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.


lara 3.jpg

Φωτογραφία: PafosLive

Σε δηλώσεις του στο Sigmalive ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, εξέφρασε τη σιγουριά ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, ενώ σημείωσε ότι τα αίτια θα διερευνηθούν σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στη Λάρα, πάντως, όπως και στην Πελαθούσα που επίσης ξέσπασε φωτιά και κατασβήστηκε άμεσα, θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις, αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων και ασφάλιση της περιμέτρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ