Μάθε πότε θα βρέξει στην Κύπρο

Ψηλές θερμοκρασίες και βροχή.

Article featured image
Article featured image

Το Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά με μικρή πιθανότητα (20%) μεμονωμένης βροχής, σύμφωνα με το Kitasweather.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 31 έως 34 στα παράλια και στους 27 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά σε παράλιες περιοχές, περιοχές του εσωτερικού αλλά και κοιλάδες αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως απόγειοι 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 32 έως 35 στα παράλια και στους 28 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα παραμείνει κυρίως ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή αισθητή πτώση την Δευτέρα και την Τρίτη ενώ την Τετάρτη δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Αργότερα όμως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στα ορεινά, μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα μέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά στα νότια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά, ιδιαίτερα τις αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τα απογεύματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό, οι οποίες κυρίως την Τρίτη είναι πολύ πιθανό να δώσουν, στα ορεινά, μεμονωμένη βροχή, μετά το μεσημέρι. Τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά, αναμένεται να παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη αναμένεται μικρή πτώση, για να επανέλθει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ