Βαφτίζουν τους πύργους της Λεμεσού «resort» και ενοικιάζουν τα διαμερίσματα στο Airbnb

Ποιος μπορεί να τα βάλει με το entrepreneur μυαλό του Κύπριου;

Βαφτίζουν τους πύργους της Λεμεσού «resort» και ενοικιάζουν τα διαμερίσματα στο Airbnb

Ποιος μπορεί να τα βάλει με το entrepreneur μυαλό του Κύπριου;

Article featured image
Article featured image

Κάποιοι ενοικιάζουν απλά δωμάτια, άλλοι έναν καναπέ ή μία πολυθρόνα, στη Λεμεσό πάλι ενοικιάζουν πύργους πολυτελείας. Το λες και μία εν δυνάμει startup!

Παρότι συχνά πυκνά ασχολούμαστε με την άναρχη και χωρίς τις απαραίτητες μελέτες δόμηση πολυώροφων πύργων στα παραλιακά μέτωπα των πόλεων –κυρίως της Λεμεσού- και με το γεγονός ότι όλα αυτά τα ογκώδη κτήρια εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς, με αποτέλεσμα να παραμένουν άδεια για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι γεγονός πως αυτή την εναλλακτική δεν μπορούσαμε να την φανταστούμε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου το Economy Today Χρήστου Μιχάλαρου, κάποιοι αγοράζουν διαμερίσματα σε νεόδμητους ή και υπό κατασκευήν πύργους στη Λεμεσό, τα πλασάρουν στην διαδικτυακή αγορά ως «resort» και τα ενοικιάζουν υπό το καθεστώς του Airbnb.

Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Χάρης Λοϊζίδης ανέφερε ότι οι επιχειρηματίες «δεσμεύουν» πληθώρα διαμερισμάτων εκ των προτέρων από τους κατασκευαστές.

«Υπάρχουν κάποιοι πύργοι που είναι ήδη σε λειτουργία και οι οποίοι παρουσιάζονται μέσα σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ως καλοκαιρινά «resorts». Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να κλείσουν ένα διαμέρισμα για μια περίοδο 4-5 ημερών προκειμένου να διανυκτερεύσoυν στις διακοπές τους. Ακόμα και οι ίδιοι οι κατασκευαστές υπόσχονται στους πελάτες που θα αγοράσουν τα διαμερίσματα ότι θα έχουν την δυνατότητα της συγκεκριμένης εκμετάλλευσης προκειμένου να κερδίσουν χρήματα, την ώρα που για να δημιουργήσει κανείς ένα ξενοδοχείο απαιτείται να φτιάξει κοινόχρηστους χώρους, λόμπι, εστιατόρια και κουζίνες με συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις χτίζεται μια πολυκατοικία, βαφτίζεται μέσα σε μια νύχτα ως «resort» και μπαίνει στον ανταγωνισμό. Για εμάς αυτό είναι πιο σοβαρό απ’ ό,τι κάποιος να έχει ένα διαμέρισμα και να το διαθέτει στην αγορά», τόνισε.


Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Χρήστου Μιχάλαρου με τις αποκαλυπτικές λεπτομέρειες στο Economy Today.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ