Πώς να γλυτώσετε το «λαπόρτο» στους δρόμους [7 τρόποι για να τη βγάλετε καθαρή]

Μαθαίνουμε πως από τις 9 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου η Αστυνομία Κύπρου πραγματοποιεί εκστρατεία ελέγχου μηχανοκινήτων οχημάτων για οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια.

Article featured image
Article featured image

Τι σημαίνει όμως αυτό για τον μέσο Κύπριο οδηγό, ο οποίος ως συνήθως θεωρεί ότι υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις;

Εμείς, σας δίνουμε σήμερα προτάσεις και ιδέες έτσι ώστε η Αστυνομία να μη μπορεί να σας κόψει λαπόρτο.



Γράφει ο Ρίκκος Ταταρής



1. Όταν έχετε τα χέρια στο τιμόνι αλλά δεν είστε πολύ άνετοι με το φραπέ και την τυρόπιττα. Σε τέτοια περίπτωση προτείνουμε να «τελλάρετε» το ποτό και το αλμυρό σας στο τιμόνι και απλά στις στροφές να συνεχίσετε να πηγαίνετε ευθεία! Από τη στιγμή που δεν θα ακουμπάτε φραπέ και τυρόπιτα η Αστυνομία δεν θα μπορεί να σας λαπορτάρει.

la1.jpg




2. Αν τρώτε τα δημητριακά σας στο δρόμο, πρώτο, να προσέχετε από τα κυρτώματα διότι μπορεί να «γρηστείτε» και να «γίνετε ολοπούρπουλλοι» με το γάλα. Επίσης, όση ώρα τρώτε, προσπαθήστε να μην μιλάτε στο τηλέφωνο. Είναι από τις περιπτώσεις που η Αστυνομία σίγουρα θα σας γράψει και μόνο το δικηγορικό γραφείο του Πόλυ Πολυβίου θα μπορεί να σας το σβήσει.

la2.jpg




3. Ένα δοκιμασμένο κόλπο είναι μόλις αντιληφθείτε τον αστυνομικό να πασαληφθείτε με κέτσιαπ και να πείτε πως μόλις σας έχουν μαχαιρώσει και πρέπει επειγόντως να πάτε στο νοσοκομείο όπου σας περιμένουν για εγχείρηση.

la3c.png





4. Αν η Αστυνομία επιμένει να σας λαπορτάρει, σε αυτή την περίπτωση βγάλτε τα τρόφιμα και το κεφάλι έξω από το παράθυρο. Εξηγείστε στο όργανο της τάξης ότι δεν τρώτε μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά έξω, οπότε νομικά είστε καλυμμένοι και δεν υπάρχει καμιά παρανομία! Αν ο τροχονόμος είναι τατσίζης και επιμένει, μην ανησυχείτε, είναι πολύ πιθανόν το δικαστήριο να σας δικαιώσει, ιδίως αν εκπροσωπηθείτε από το δικηγορικό γραφείο Νίκου Αναστασιάδη.

la3.jpg




5. Αν σας πιάσουν να τρώτε μπανάνα ενώ οδηγείτε, να πείτε στον αστυνομικό ότι είσαστε βήγκαν και να του αρχίσετε διάλεξη για τους λόγους που πρέπει όλοι να γίνουμε βήγκαν. Είναι σίγουρο πως ο αστυνομικός δεν θα αντέξει το μαρτύριο και θα σας αφήσει να φύγετε.

la4.jpg




6. Τέλος, η πρότασή μας για να μην μπορούν να σας λαπορτάρουν ποτέ. Να κουβαλάτε πάντα μαζί σας μια/ένα σύζυγο/φίλη-ο/γκόμενα-ο (ή αν είστε του ΑΚΕΛ μια/ένα σύντροφο) που θα σας ταΐζει ενώ οδηγείτε, ώστε να μην χρειαστεί να φύγετε τα χέρια σας από το τιμόνι. Είναι μια λαμπρή ιδέα που είναι σίγουρο ότι θα σας γλυτώσει από πολλά πρόστιμα.

la5.jpg



BONUS ΙΔΕΑ

Αν σας γράψουν για χρήση κινητού κατά την οδήγηση, στο δικαστήριο να πείτε «μα δεν μιλούσα στο κινητό, απλώς έγραφα στάτους στο φεησμπουκ».

la6.jpg





Εν κατακλείδι, αυτό που έχουμε να πούμε, πέραν από την όποια πλάκα, είναι... προσοχή στους δρόμους και συμμόρφωση με τον ΚΟΚ. Τα μάτια σας 14!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ