Τα όμορφα περιστέρια, όμορφα πεθαίνουν (στις Βάσεις)

Το Κόμμα για τα Ζώα προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία, που αφορά θανάτωση περιστεριών στις Βάσεις Ακρωτηρίου, έπειτα από επώνυμη μαρτυρία κάτοικου της περιοχής.

Article featured image
Article featured image

[Περιέχει εικόνες που μπορεί να ενοχλήσουν]




Για «δολοφονίες περιστεριών» κάνει λόγο η νέα καταγγελία του Κόμματος για τα Ζώα, στην περιοχή της Βάσης Ακρωτηρίου, έπειτα από μαρτυρία πολίτη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δέχτηκε σωρεία καταγγελιών από αγανακτισμένους πολίτες της Κοινότητας Τραχωνίου (Επαρχία Λεμεσού) αλλά και από απλούς πολίτες, ότι εργαζόμενος στις Βρετανικές βάσεις (SBA) έλαβε εντολές να δολοφονήσει διά της μεθόδου του πυροβολισμού περιστέρια.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου επικοινώνησε με τον Κοινοτάρχη ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι καμία σχέση δεν έχει με το θέμα αυτό αλλά ούτε και η σχολική εφορεία. «Μετά από δικές μας έρευνες διαφάνηκε ότι η Διευθύντρια του Α’ Δημοτικού Σχολείου Τραχωνίου ενημέρωσε τις υγειονομικές υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Υπηρεσία Θήρας όπως επίσης και το Τμήμα Περιβάλλοντος των Βρετανικών βάσεων, ότι περιστέρια προκαλούν οχληρία στο σχολείο και ότι τα περιττώματα των περιστεριών είναι κίνδυνος για τους μαθητές» αναφέρει η ανακοίνωση.


20190912_065427.jpg


Ενώ συνεχίζει «Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι (και μετά από επώνυμη μαρτυρία πολίτη ο οποίος/οποία θέλει να μείνει ανώνυμος/μη) την πιθανή εντολή για την δολοφονία των περιστεριών την έδωσαν οι Βρετανικές βάσεις και την εκτέλεσε υπάλληλος ο οποίος εργάζεται στο SBA. Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δεν συμφωνεί και δεν ενθαρρύνει κανέναν να θανατώνει ζώα με τέτοιους τρόπους. Υπάρχουν άλλοι τρόποι ανθρωπιστικής μορφής με τους οποίους διασφαλίζεται και η ευημερία των περιστεριών και η δημόσια υγεία».

Παράλληλα το Κόμμα για τα Ζώα καλεί τον Υπουργό Παιδείας όπως εξετάσει το θέμα και εάν όντως η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου ακολούθησε τις σωστές διαδικασίες (εάν υπάρχουν) και ποιος ή ποιοι τελικά ένιψαν τας χείρας τους ή ‘κλώτσησαν την μπάλα παρακάτω’ και άφησαν να εξελιχθεί αυτή η υπόθεση εδώ που έφτασε.


20190912_065423.jpg

20190912_065417 (1).jpg




Κεντρική φωτογραφία: sanjiv nayak/Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ