Οι εξομολογήσεις ενός μασέρ

«Πολλοί Κύπριοι συνδέουν το μασάζ με την ερωτική πράξη. Αρκετοί είναι αυτοί που μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ζητούν και κάτι περισσότερο. Ειδικά αν η μασέρ είναι γυναίκα».

Article featured image
Article featured image
Εάν μιλάμε για το χαλαρωτικό μασάζ και όχι τη φυσιοθεραπεία, τότε είναι πιθανόν κάποιος να ερεθιστεί ερωτικά, λόγω κάποιων σημείων πάνω στο σώμα που είναι πιο ευαίσθητα και στέλνουν άλλα μηνύματα στον εγκέφαλο.



«Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε πως άλλο είναι ο φυσιοθεραπευτής κι ο άλλο ο μασέρ. Ο πρώτος μπορεί να εξασκήσει το δεύτερο, όχι όμως το αντίθετο». Ο Michel μού εξηγεί πως συχνά πολλοί μπερδεύουν τα δύο αυτά επαγγέλματα, απαιτώντας λάθος πράγματα από τον κάθε επαγγελματία.

Ο Michel Issa, με καταγωγή από τον Λίβανο και την Κύπρο, διατηρεί το δικό του Κέντρο Φυσιοθεραπείας στη Λεμεσό, παράλληλα, όμως, παρέχει και υπηρεσίες μασάζ, τόσο στο χώρο του όσο και κατ’ οίκον.


Πες μου ειλικρινά, δεν βαριέσαι να τρίβεις ένα ξένο σώμα για 60 ή 90 λεπτά;

Όχι, δεν βαριέμαι. Είναι μέσα στην δουλειά μου και τις υποχρεώσεις της.

Και τι σκέφτεσαι την ώρα που το κάνεις για να περάσει η ώρα;

Θα με πεις ξενέρωτο τώρα, αλλά πραγματικά δε σκέφτομαι κάτι άλλο εκτός από το μασάζ. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος για να μην κάνω κάποιο λάθος στις τεχνικές και να έχω το σωστό αποτέλεσμα. Επίσης πρέπει να μεταφέρω καλή ενέργεια στον ασθενή/πελάτη για να μπορεί να χαλαρώσει.


Παρότι λίγο συγκρατημένος στην αρχή της κουβέντας μας, στην πορεία χαλαρώνει και μπαίνουμε σε πιο βαθιά νερά συζητώντας για πράγματα που όλοι έχουμε σκεφτεί κατά καιρούς για τους μασέρ.


71102731_913576779024874_622190776637456384_n.jpg



Ίσως φταίνε οι ταινίες του Hollywood ίσως και οι διάφορες ταινίες ερωτικού περιεχομένου που ανέδειξαν το επάγγελμά σου ως αντικείμενο του πόθου. Όποια και να είναι η αιτία πάντως, όλοι έχουμε σκεφτεί πως κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας μασάζ μπορεί να συμβούν διάφορα.

Δεν μπορώ να ξέρω την αιτία, αλλά είναι αλήθεια πως δέχτηκα αρκετές φορές ανήθικες προτάσεις και από άντρες και από γυναίκες με την πλειοψηφία να έρχονται από άντρες και ειλικρινά δεν ξέρω το γιατί. Όταν τυχαίνει κάτι τέτοιο προσπαθώ να είμαι ευγενικός και να μην χάνω την ψυχραιμία μου. Κάτι τέτοιο θα ήταν αντιεπαγγελματικό και δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου. Αρκεί, βέβαια, όλα να γίνονται σε λογικά πλαίσια.


Θέλεις να μου πεις πως δεν υπήρξαν πελάτες που ξεπέρασαν τα εσκαμμένα;

Υπήρξαν, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση πελάτη που ήθελε να πάω Λευκωσία για να του κάνω θεραπεία και να μου πληρώσει και το ξενοδοχείο για να μείνω το βράδυ. Φυσικά, αρνήθηκα.


Επειδή μιλάμε μόνο για τους πελάτες, εσύ δεν ένιωσες ποτέ ερωτική έλξη για κάποιον πελάτη σου;

Όταν συναναστρέφεσαι με τόσο κόσμο και μάλιστα σε αυτή τη δουλειά, είναι φυσικό να υπάρχει έλξη. Ναι, μου συνέβη αλλά δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να χάσει τον έλεγχο. Ούτε και έδειξα κάτι που να προδίδει ερωτική διάθεση.


71672185_614266665645161_1533890253427834880_.width-1024.jpg

Είναι φυσιολογικό δηλαδή κάποιος να ερεθίζεται ερωτικά κατά τη διάρκεια του μασάζ;

Εάν μιλάμε για το χαλαρωτικό μασάζ και όχι τη φυσιοθεραπεία, είναι πιθανόν να συμβεί λόγω κάποιων σημείων πάνω στο σώμα που είναι πιο ευαίσθητα και στέλνουν άλλα μηνύματα στον εγκέφαλο. Πιο ερωτικά!


Αν σου έλεγα να μου πεις μία παρανόηση ή μύθο που υπάρχει γύρω από το επάγγελμά σου, ποια θα ήταν αυτή;

Το γεγονός ότι πολλοί Κύπριοι συνδέουν το μασάζ με την ερωτική πράξη. Ίσως και λόγω όσων σου ανέφερα πιο πριν. Αρκετοί είναι αυτοί που μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ζητούν κάτι περισσότερο. Ειδικά αν η μασέρ είναι γυναίκα.

Όταν συναναστρέφεσαι με τόσο κόσμο και μάλιστα σε αυτή τη δουλειά, είναι φυσικό να υπάρχει έλξη.


Μια περίεργη ιστορία που θυμάσαι με πελάτη που δεν είχε σχέση με σεξουαλικό.

Όταν έκανα θεραπεία σε ένα νεαρό παιδί στην οσφυϊκή του μοίρα, μου μύριζε κάτι άσχημα, χωρίς να ξέρω από πού προερχόταν. Το κατάλαβα μόνο όταν χρειάστηκε να κατεβάσω λίγο το εσώρουχό του για τη θεραπεία και εκεί αντιλήφθηκα πού ήταν το πρόβλημα.


Έχεις και διάσημους πελάτες;

Έχω, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω ονόματα.


Οι Κύπριοι εκτιμούν το μασάζ;

Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια το έχουν εκτιμήσει και το έχουν βάλει πιο εντατικά στη ζωή τους.


Ποιο είναι το πιο συχνό πρόβλημα που συναντάς στους Κύπριους όταν έρχονται για θεραπεία;

Αυτό που συναντώ περισσότερο είναι θέματα με την αυχενική και οσφυϊκή μοίρα. Κάτι που προκαλείται λόγω της καθιστικής δουλειάς και ζωής που έχουμε πλέον .


Πόσο σημαντικό είναι ένα καλό μασάζ για την υγεία μας και πόσο συχνά πρέπει να το κάνουμε;

Τα οφέλη του μασάζ για το σώμα είναι πολλά. Ανακουφίζει από τις ημικρανίες, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, ενώ ανακουφίζει και από τους πόνους στη πλάτη, μειώνοντας την ανάγκη για παυσίπονα.

Τώρα για τη συχνότητα το ιδανικό θα ήταν δύο φορές το μήνα. Τα αποτελέσματα του μασάζ λειτουργούν συσσωρευτικά. Δηλαδή το δεύτερο μασάζ «χτίζει» πάνω στην επίδραση του πρώτου. Εάν κάνατε το δεύτερο μασάζ, με μεγάλη χρονική απόσταση από το πρώτο, τότε χάνετε τις ευεργετικές επιδράσεις του πρώτου και είναι σαν να ξεκινάτε από την αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ