«Σταματήστε τη σφαγή πτηνών ή πηγαίνετε σπίτι σας»

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου μιλά ανοιχτά για τις μαζικές δολοφονίες πτηνών στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Σε συνάρτηση με τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου και άλλες εθελοντικές ομάδες, καταδικάζουν έντονα και με οργή τις νέες δολοφονίες των πτηνών αλλά κυρίως τη δράση των παράνομων λαθροκυνηγών, οι οποίοι δρουν πλέον ανενόχλητα και σκοτώνουν, σφάζουν και δολοφονούν ακόμα και αυτά τα προστατευόμενα πουλιά. Ακόμα και τώρα που η μετανάστευση τους ευρίσκεται στο αποκορύφωμα.

Μελισσοφάγοι, Ορτυκομάνες, Στρούθοι, Ασπροχελίδονα, Κίτσηδες, Μικροπούλια,, Αμπελοπούλια, είναι μόνο μερικά από τα πουλιά που κυνηγούν και δολοφονούν οι παράνομοι λαθροκυνηγοί.

Με τις πιο κάτω περιοχές, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κόμμα για τα Ζώα, να παρουσιάζουν τη χειρότερη εικόνα όσον αφορά την παράνομη παγίδευση ή και δολοφονία προστατευόμενων πουλιών ή ακόμα και αυτά που δεν προστατεύονται αλλά τα κυνηγούν όταν δεν είναι περίοδος κυνηγίου.

  • Λάρνακα
  • Αμμόχωστος
  • Μαζωτός
  • Ορόκλινη
  • Αραδίππου
  • Κόκκινες
  • Αγιος Θεόδωρος

«Πού είναι η Υπηρεσία Θήρας; Πού είναι η αστυνομία; Πού είναι και τι κάνουν για να σταματήσουν αυτή την άνομη κατάσταση; Πού είναι οι συνεχόμενες περιπολίες στο έδαφος; Εάν δεν υπάρχει συνεχόμενη και αυξημένη περιπολία τότε σίγουρα τα αυξημένα πρόστιμα δεν φέρνουν τα αναμενόμενα».

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ζητά από την αστυνομία και την Υπηρεσία Θήρας να αυξήσουν τις περιπολίες και κυρίως να δείξουν μηδενική ανοχή. Ας πάρουν το παράδειγμα των εντός των Βρετανικών Βάσεων περιοχών (Δεκέλεια) όπου το φαινόμενο της εγκληματικής δράσης ενάντια στα πτηνά έχει δραματική μείωση και αποτελεί μια επιτυχή ιστορία.

Η Υπηρεσία Θήρας και η αστυνομία ας υιοθετήσουν τις τακτικές αυτές γιατί δεν περιποιεί τιμή σε κανένα να συνεχίζονται αυτές οι δολοφονίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ