Πτώχευση για το νεανικό brand ένδυσης «Forever 21»

Τι θα συμβεί με το κατάστημα στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Λουκέτο για ακόμα ένα διεθνές brand το οποίο φαίνεται να μην άντεξε τον ανταγωνισμό και δη το ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο καθημερινά κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Η εταιρεία Forever 21, υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεωκοπίας ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, σχεδιάζει να κλείσει τα περισσότερα καταστήματα που διαθέτει σε Ασία και Ευρώπη. Ωστόσο θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο Μεξικό και την Λατινική Αμερική.

Μετά την πτώχευση της εταιρείας, αναμένεται το κλείσιμο περίπου 350 καταστημάτων διεθνώς, μεταξύ των οποίων και 178 καταστημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην Κύπρο, το κατάστημα Forever 21 λειτουργούσε στο Mall of Cyprus θα προχωρήσει επίσης σε κλείσιμο, εξέλιξη που όπως φαίνεται δεν ήταν άγνωστη στη διεύθυνση του Mall, καθώς είναι ήδη σε αναζήτηση νέου brand για να καλύψει τα τετραγωνικά που χρησιμοποιούσε η γνωστή αλυσίδα μόδας.

Η Forever 21 ιδρύθηκε το 1984 και είχε το προφίλ λιανικής πώλησης χαμηλού κόστους. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ωστόσο, άρχισε να χάνει έδαφος στις τάξεις των καταναλωτών, κυρίως δε λόγω του αυξανόμενου ηλεκτρονικού ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 275 εκατ. δολαρίων από τους πιστωτές της, μεταξύ των οποίων είναι και η JPMorgan,αλλά και φρέσκα κεφάλαια ύψους 75 εκατ. δολαρίων από την TPG Sixth Street Partners.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ