Ήρθε το τέλος των «Like»;

Μια φήμη που κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Pixabay


Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Facebook που έδωσε «δύναμη» στους χρήστες, αλλά και ένα επιπλέον άγχος στον αγώνα για τη διεκδίκησή τους, φαίνεται να κλείνει τον κύκλο του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ,το Facebook εξετάζει το να μην προβάλει πλέον δημοσίως στην πλατφόρμα του τον αριθμό των «likes» που συνοδεύουν αναρτήσεις των χρηστών του. Το γεγονός επιβεβαίωσε και το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το AFP.

Στην περίπτωση που το αποφασίσει, οι χρήστες θα μπορούν να κλικάρουν το εικονίδιο του «like» σε κάποια φωτογραφία, κείμενο ή βίντεο που αναρτάται στην πλατφόρμα, αλλά μόνο ο δημιουργός της ανάρτησης θα γνωρίζει πόσοι άνθρωποι έχουν δηλώσει «Μου αρέσει».

«Σκεφτόμαστε να κρύψουμε τον αριθμό των ‘likes’ στο Facebook», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Facebook. Αυτή η σημαντική αλλαγή θα μείωνε σε ένα βαθμό την πίεση των χρηστών να κερδίσουν επιδοκιμασίες και έτσι η προσοχή να μεταφερθεί στο ίδιο το περιεχόμενο της κάθε ανάρτησης, παρά στη δημοτικότητα αυτής.

Το Facebook ήδη δοκιμάζει σε ορισμένες χώρες αυτή τη δυνατότητα στην πλατφόρμα Instagram. Οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν πόσα «likes» έχει αποσπάσει η φωτογραφία που έχουν αναρτήσει και πόσες φορές έχουν προβληθεί τα βίντεό τους, αλλά αυτά τα αριθμητικά στοιχεία δεν εμφανίζονται πλέον δημόσια.


Το Twitter επίσης δοκίμασε αυτή τη μέθοδο, αλλά διαπίστωσε ότι οι χρήστες του μέσου αυτού ενδιαφέρονται λιγότερο για tweets όταν δεν συνοδεύονται από στατιστικά στοιχεία δημοτικότητάς τους. «Όταν αφαιρείς αυτούς τους δείκτες, οι άνθρωποι συμμετέχουν λιγότερο», είχε πει τον Αύγουστο ο Κέιβον Μπέικπουρ, διευθυντής προϊόντων του Twitter, σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Φρανσίσκο.

Με πληροφορίες από LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ