Οι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα σε αριθμούς [για το καλοκαίρι]

Οι δαπάνες, η χρήση πιστωτικών καρτών σε κατεχόμενα (αλλά και Τουρκία), η αγορά καυσίμων και αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά και οι ολιγοήμερες διακοπές.

Article featured image
Article featured image

Η αύξηση στις επισκέψεις, σύμφωνα με άρθρο του «Φ», αποδίδεται στη συνέχιση της πτώση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, έναντι του ευρώ, ενώ σίγουρα συνέβαλαν και οι χαμηλότερες τιμές καυσίμων σε σχέση με τις ελεύθερες περιοχές αλλά και τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Μάλιστα, εικάζεται πως αρκετοί έκαναν στα κατεχόμενα και ολιγοήμερες διακοπές.

Συγκεκριμένα:

734.301 Ελληνοκύπριοι μετέβησαν στα κατεχόμενα, μέσω των οδοφραγμάτων (εκτός Περγάμου και Στροβιλιών), από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία από την Αστυνομία.

249.391 Ελληνοκύπριοι μετέβησαν στα κατεχόμενα τον φετινό Ιούνιο, ενώ τον Ιούλιο ο αριθμός ήταν κάπως πιο μειωμένος (220.687).

264.223 Ελληνοκύπριοι επισκέφτηκαν την κατεχόμενη Κύπρο τον Αύγουστο, τον κύριο μήνα των καλοκαιρινών διακοπών.

30% αύξηση στις επισκέψεις σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2018.

1.01 είναι ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που μετέβησαν πέρσι στα κατεχόμενα, ενώ υπολογίζεται ότι οι φετινές διελεύσεις θα ξεπεράσουν το 1,6 εκατ.

€3,9 εκατ. ήταν η αξία των αγορών με τη χρήση πιστωτικών καρτών στα κατεχόμενα, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.


€11,7 εκατ. ήταν το σύνολο των δαπανών με πλαστικό χρήμα στις κατεχόμενες περιοχές το 7μηνο Ιανουάριος - Ιούλιος, ενώ το περσινό αντίστοιχο 7μηνο το ποσό ήταν μόλις €3,4 εκατ. Στη συνέχεια, παρόλα αυτά, το ποσό αυξήθηκε για να κλείσει το έτος με δαπάνες €15 εκατ. και €9,4 εκατ. το 2017.

€1,1 εκατ. ήταν η αξία των αγορών με πιστωτικές κάρτες στην Τουρκία για Ιούνιο και Ιούλιο, ενώ το συνολικό ποσό για το επτάμηνο ήταν €3,1 εκατ.

333.499 Τ/κ επισκέφθηκαν από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο φέτος τις ελεύθερες περιοχές, σε σχέση με 259.447 την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

€2,1 εκατ. ήταν αξία των αγορών με τη χρήση τουρκικών πιστωτικών καρτών στις ελεύθερες περιοχές για τους τρεις εν λόγω μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ