Το Facebook «παίζει μπαλίτσα» με δικό του dating app

Ποιο Tinder και ποιο Badoo.

Article featured image
Article featured image

Η αλήθεια είναι πως η δημοφιλής πλατφόρμα, μας προετοίμαζε εδώ και καιρό γι’ αυτή την κίνηση, χωρίς ωστόσο να αφήνει πολλά να διαρρεύσουν. Πλέον, όμως, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, καθώς το Facebook Dating είναι γεγονός με την εφαρμογή να κυκλοφορεί ήδη στις Η.Π.Α. και καλώς εχόντων των πραγμάτων, σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στην Ευρώπη.

Το Facebook Dating είναι αρκετά διαφορετικό ως υπηρεσία από την αρχική εφαρμογή. Για να δημιουργήσουν δικό τους προφίλ, οι χρήστες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, ενώ αυτό το προφίλ λειτουργεί ξεχωριστά από τις σελίδες των χρηστών στο Facebook.


facebook.jpg


H πλατφόρμα θα προτείνει ματσαρίσματα στους χρήστες με βάση τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντά τους και τα πράγματα που τους αρέσει να κάνουν στο Facebook, και έτσι θα προτείνει άτομα από φίλους φίλων ή και άλλους που δε βρίσκονται στον «στενό δίκτυο» του εκάστοτε χρήστη.

Η εφαρμογή δεν θα προτείνει τους πραγματικούς φίλους στο Facebook, εκτός κι αν εμείς τους επιλέξουμε στην κατηγορία «Secret Crush» - αν επιλέξουμε ο ένας τον άλλον σε αυτήν την κατηγορία τότε θα λάβουμε σχετική ειδοποίηση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το άλλο άτομο δε θα το μάθει ποτέ.

Στην εφαρμογή αυτή θα υπάρχουν επίσης groups και events, στα οποία θα μπορούν να συνδεθούν οι χρήστες με online κοινότητες και στη συνέχεια να δουν εάν θα παρευρεθούν στα ίδια events. Επιπλέον, μία ακόμη πληροφορία, που θα μπορούν να μοιράζονται οι χρήστες είναι και η τοποθεσία για επερχόμενα ραντεβού με φίλους μέσω Messenger.


Secret_Crush___DF.png


Όσον αφορά, όμως, τα στοιχεία ιδιωτικότητας λόγω των οποίων κλονίστηκε η φήμη του Facebook, η εταιρία επέλεξε στο Facebook Dating να συλλέγει στοιχεία, που αφορούν μόνο το όνομα και την ηλικία των χρηστών με βάση τα προφίλ τους στο Facebook, ενώ δεν θα αποκαλύπτει την ταυτότητα φύλου. Μάλιστα, το site αναφέρει ότι η δραστηριότητά τους στο dating δεν θα είναι εμφανής στα προφίλ ή το newsfeed των χρηστών.

Εκτός αυτού, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα μέσω της σύνδεσής της με το Instagram να μπορούν οι χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες από την εφαρμογή απευθείας στο Facebook Dating, ενώ οι followers στο Instagram μπορούν επίσης να ανήκουν δυνητικά στην κατηγορία «Secret Cruch». H πλατφόρμα ευελπιστεί συγχρόνως ότι θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν stories στο προφίλ τους.

Το λανσάρισμα της νέας εφαρμογής έγινε μία μέρα μετά την επιβεβαίωση του Facebook ότι υπήρξε διαρροή τηλεφωνικών αριθμών για περισσότερους από 419 εκατομμύρια χρήστες. Οι πληροφορίες αυτές ήταν αποθηκευμένες σε έναν online server, ο οποίος δεν προστατευόταν από κωδικό, με τους χρήστες από τις Η.Π.Α., τη Μεγάλη Βρετανία και το Βιετνάμ να έχουν δεχθεί τη μεγαλύτερη επίπτωση.


Με στοιχεία από το Dazed/Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ