Κηλίδες πετρελαίου εντός της λίμνης Αθαλάσσας

Βίντεο από το σημείο δείχνει το μέγεθος της ρύπανσης.

Article featured image
Article featured image

Για ακόμη μία φορά επισκέπτες του Πάρκου Αθαλάσσας στη Λευκωσίας, ήρθαν αντιμέτωποι με την επικίνδυνη αδράνεια των αρμοδίων, να προστατεύσουν τον υγροβιότοπο της Αθαλάσσας, από τα σκουπίδια και τα απόβλητα της περιοχής, που καταλήγουν εντός της λίμνης, απομακρύνοντας ή σκοτώνοντας κάθε έμβιο ον που ζει εκεί.

Βίντεο που λάβαμε σήμερα, από το σημείο, δείχνει μεγάλες κηλίδες πετρελαίου να επιπλέουν εντός της λίμνης, με τις δύο πάπιες που μάλλον δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν, να παραμένουν ακίνητες πάνω σε κλαδιά.



Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, το πετρέλαιο βρέθηκε μέσω των όμβριων υδάτων της Αγλαντζιάς, τα οποία καταλήγουν στη λίμνη. Όπως μας ανέφερε αρμόδιος λειτουργός, δεν είναι απαραίτητο πως κάποιος έριξε πετρέλαιο κατευθείαν στη λίμνη, αλλά αυτό να κατέληξε μέσω των υπόγειων αγωγών της περιοχής που καταλήγουν στο σημείο.

Μία λύση, συνεχίζει ο λειτουργός, θα ήταν να μπει ένα καλό φίλτρο στην αρχή της λίμνης, που να μαζεύει όλες αυτές τις βρωμιές, ούτως ώστε να μην καταλήγουν στη λίμνη καταστρέφοντας τη βιοποικιλότητα.

Μάλιστα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς και πέρσι συνέβη κάτι παρόμοιο και πάλι με όμβρια ύδατα που κατέληξαν στη λίμνη, χωρίς ακόμα, όπως φαίνεται να έχουν ληφθεί μέτρα.

Η CITY, επιφυλάσσεται να διερευνήσει το ζήτημα και να επανέλθει με επιπλέον πληροφορίες και λεπτομέρειες για το περιστατικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ