Η απολογία του Πάπα για τη γυναίκα που χτύπησε και το τρολ-βίντεο του Σαλβίνι που προκάλεσε σάλο

Περίεργα μπήκε το 2020 για το Βατικανό και την Ιταλία.

Article featured image
Article featured image


Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε από την αντίδραση του Πάπα, απέναντι σε μία πιστή η οποία τον κρατούσε με βία για να του φιλήσει το χέρι, ο Ποντίφικας απολογήθηκε δημόσια για τη συμπεριφορά του: «Κάποιες φορές χάνουμε την υπομονή μας. Ζητώ συγγνώμη για το κακό παράδειγμα που έδωσα», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος το μεσημέρι της Τετάρτης, στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο ποντίφικας αναφέρθηκε στην γυναίκα η οποία, το βράδυ της Τρίτης, κοντά στη φάτνη της πλατείας του Αγίου Πέτρου, τον τράβηξε με δύναμη από το χέρι για να τον χαιρετήσει. Ο Φραγκίσκος πόνεσε, και για να την επιπλήξει, με την σειρά του, την χτύπησε επανειλημμένα στο χέρι.

Το περιστατικό έκανε τον γύρο του κόσμου, με εικόνες που μετέδωσε το ίδιο το Βατικανό. «Η αγάπη, πρέπει πάντα να μας βοηθά να είμαστε υπομονετικοί», υπογράμμισε σήμερα ο πάπας.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, παράλληλα, ο Φραγκίσκος αναφέρθηκε με έμφαση στον ρόλο τον γυναικών στην κοινωνία και στην ανάγκη να τους φέρεται κάποιος πάντα με σεβασμό: «Κάθε πράξη βίας κατά των γυναικών είναι ασέβεια προς τον Θεό, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα», είπε ο λατινοαμερικανός πάπας και ζήτησε «να δοθεί στις γυναίκες περισσότερη εξουσία στα πλαίσια των διαφόρων ειρηνευτικών διαδικασιών».




Το τρολ-βίντεο του Σαλβίνι που προκάλεσε αντιδράσεις

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα social media το τελευταίο βίντεο του ηγέτη της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, στο οποίο παρωδεί το χθεσινό επεισόδιο του Πάπα με μία γυναίκα που του τράβηξε το χέρι.

Από το χειμερινό θέρετρο όπου περνά τις διακοπές του, ο Σαλβίνι ανάρτησε ένα βίντεο στο Twitter, εμπνευσμένο από το επεισόδιο με την επίπληξη του Πάπα Φραγκίσκου. Το βίντεο που δείχνει τον Ποντίφικα να χτυπά στο χέρι μία πιστή που τον είχε τραβήξει και δεν τον άφηνε, έχει κάνει από χθες τον γύρο του Διαδικτύου. Ο Σαλβίνι, μιμείται τον Πάπα και προσποιείται ότι θα χτυπήσει την «συμπρωταγωνίστριά» του στα χιόνια, αλλά στο τέλος την χαϊδεύει φιλικά στο πρόσωπο.

Οι διαφορές ανάμεσα στον Σαλβίνι και το Βατικανό είναι γνωστές και συχνά ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος έχει καυτηριάσει την ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ακολούθησαν εκατοντάδες αναρτήσεις αγανακτισμένων πολιτών στο Twitter, που αντέδρασαν στην κίνηση του Σαλβίνι, κάνοντας λόγο για ύβρη. Άλλοι το επικροτούν.

Πηγή: Proagon/Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ