Εδώ και δύο μήνες ζει σε ένα βαρέλι, πάνω σε στύλο 25 μέτρων

Σκοπός του να μπει στο βιβλίο Γκίνες, σπάζοντας μάλλον, κάθε ρεκόρ λογικής.

Article featured image
Article featured image

Έχουν περάσει δύο μήνες από την τελευταία φορά που ο Βέρνον Κρούγκερ πάτησε το πόδι του στο έδαφος. Όλο αυτό το διάστημα, ζει μέσα σε ένα βαρέλι, στην κορυφή ενός στύλου ύψους 25 μέτρων.

Πρόκειται για μια μάχη με τον εαυτό του, αφού το ρεκόρ που κυνηγά το είχε πετύχει ο ίδιος, το 1997. «Δεν είναι τόσο εύκολο να κοιμάσαι σε βαρέλι», παραδέχεται ο 52χρονος Νοτιοαφρικανός, που όταν δεν ζει σε βαρέλι, εργάζεται ως δύτης.


79302789_1338007280_75586-520x400.jpg


«Ο χώρος είναι πολύ μικρός, πρέπει να παίρνω εμβρυακή στάση», συμπλήρωσε. Το βαρέλι που αποτελεί το σπίτι του τον τελευταίο καιρό διαθέτει «δίκτυο αποχέτευσης», για όλα τα απόβλητα. Επίσης, κάνει μπάνιο δυο φορές την εβδομάδα και ζει από τα τρόφιμα που του ανεβάζει η ομάδα του με ένα καλάθι.

Η τρελή ιδέα του γεννήθηκε όταν σκαρφάλωσε σε ένα φοίνικα, κατά τη διάρκεια των διακοπών του. «Κάποιος μου είπε "γιατί δεν σπας το ρεκόρ για άνθρωπο που κάθεται σε δέντρο;»


maxresdefault.jpg


Στην αρχή ήταν ένα αστείο και μετά με προκάλεσαν οι φίλοι μου να το κάνω». Όταν έκανε μια μικρή έρευνα, διαπίστωσε ότι ένας άνδρας από την Ινδονησία είχε ήδη κάνει το σχετικό ρεκόρ, μένοντας σε δέντρο για 28 ημέρες. Αφού απέρριψε αυτή την ιδέα, ένας από τους φίλους του πρότεινε την εναλλακτική για την παραμονή σε ένα στύλο. Το ρεκόρ ήταν 54 ημέρες τότε. Ο Κρούγκερ δέχθηκε την πρόκληση και αύξησε το ρεκόρ στις 64 ημέρες.vernon-kruger-aims-to-break-his-own-record.jpg


Παρά τις δυσκολίες, τις κράμπες και τους πόνους στη μέση, δύο δεκαετίες αργότερα αποφάσισε να το επαναλάβει. «Γίνεται λίγο εκνευριστικό, γιατί δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα μόνος μου. Πρέπει να βασίζομαι στους άλλους για σχεδόν τα πάντα», δηλώνει.

Τη Δευτέρα, ο Κρούγκερ θα έχει περάσει 67 ημέρες στο βαρέλι του. Προς απογοήτευση της ομάδας του, σκοπεύει να μείνει παραπάνω».

4048.jpg

Ο Βέρνον δεν θα κατέβει όταν θα σπάσει το ρεκόρ του. Θέλει να μείνει λίγο παραπάνω. Ανησυχούμε, γιατί θα πρέπει να τον κατεβάσουμε», είπε η διοργανώτρια της απόπειρας επίτευξης του ρεκόρ, Φιόνα Τζόουνς.

Με πληροφορίες από τον Guardian/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ