2020: Έτος αφιερωμένο στην «τελευταία ελληνίδα θεά»

Όλες οι εκδηλώσεις προς τιμήν της Μελίνας όλων των Ελλήνων.

Article featured image
Article featured image


Αυθορμητισμός, όραμα, πάθος. Η ηθοποιός και πολιτικός Μελίνα Μερκούρη υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα.


melina2.jpg




Προς τιμήν της το Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού ανακήρυξε το 2020 έτος Μελίνα Μερκούρη δημοσιεύοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

  • 26/2: Τιμητική εκδήλωση στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα με θέμα «Η δική μας Μελίνα».


  • Απονομή των θεατρικών βραβείων Μελίνα Μερκούρη στο Εθνικό Θέατρο (REX) από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και εκδήλωση στη μνήμη της Μελίνας.

  • Τέλος Μαρτίου: Έκθεση στο φουαγιέ της UNESCO στο Παρίσι, που θα επικεντρώνεται στον αγώνα για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα και την αρχαιοκαπηλία.



gennietai-i-melina-merkouri-i-gunaika-pou-edwse-stin-politiki_3.w_hr.jpg



  • Ιούνιος: Στο μικρό θέατρο Επιδαύρου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα δώσει συναυλία με τραγούδια της Μελίνας.

  • 1/7 μέχρι Σεπτέμβριο: Μεγάλη έκθεση στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, με φωτογραφίες, αφίσες, κοστούμια, το καμαρίνι της Μελίνας και την αλληλογραφία της με προσωπικότητες της εποχής της. Η έκθεση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, με τη φροντίδα της Μανουέλας Παυλίδου και του Γιώργου Πηλιχού, με επιμελητή τον Νίκο Καλτσά.

  • Με τη συνεργασία της Τεχνόπολης, στην πανσέληνο του Ιουλίου, διοργανώνονται, επίσης, θερινές προβολές του «Ποτέ την Κυριακή» και της «Φαίδρας». Τον Σεπτέμβριο θα γίνει συναυλία νέων καλλιτεχνών με τραγούδια της Μελίνας, στον ίδιο χώρο.



  • 18/10: Ανημέρα των γενεθλίων της, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιείται η εκδήλωση «Ο Πειραιάς γιορτάζει τη Μελίνα».



melina-570.jpg



Σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ, το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη διοργανώνει επίσης ημερίδα, που θα επικεντρωθεί στον χαρακτήρα και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ως υπουργός Πολιτισμού, αλλά και στον ακτιβισμό της.



Με πληροφορίες από το in.gr

in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ