Διαθέσιμο προς ενοικίαση στο Airbnb το σπίτι της Ιουλιέτας στη Βερόνα

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Article featured image
Article featured image
Τι λέτε για ένα ρομαντικό -το απόλυτα ρομαντικό, θα λέγαμε- διήμερο στη Βερόνα;

Μετά τη διαμονή στην γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου, το κάστρο του Downtown Abbey και τη βίλα της Barbie στο Malibu, το Airbnb ετοιμάζει τώρα το απόλυτο διήμερο για τη γιορτή των ερωτευμένων.

Αποκλειστικά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου, ένα ζευγάρι θα διανυκτερεύσει, για πρώτη φορά μετά το 1930, στο σπίτι της Ιουλιέτας στη Βερόνα. Σε αυτό το σπίτι με το διάσημο μπαλκόνι που ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα εκδήλωσαν για πρώτη φορά την αγάπη τους, ο ένας στον άλλο.

romeo12.jpg
Λένε ότι αν γράψεις τα ονόματά σας εδώ, η αγάπη κρατάει για πάντα © Getty Images/ Leonello Bertolucci


Το σπίτι της Ιουλιέτας στη Βερόνα είναι πόλος έλξης εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο. Μπορείς να γράψεις το όνομα του αγαπημένου σου και το δικό σου σε ένα χαρτάκι και να το κολλήσεις ανάμεσα στα εκατομμύρια άλλα στην είσοδο, να μπεις στο σπίτι και να βγεις στο φημισμένο μπαλκόνι (με ένα μικρό αντίτιμο), ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες δεν φεύγουν αν δεν αγγίξουν πρώτα το στήθος στο άγαλμα της Ιουλιέτας για καλή τύχη στον έρωτα (ναι, συμβαίνει).

romeo.jpg
Σκηνή από την ταινία του Franco Zeffirelli «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»


Όπως κι αν το δεις, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα του Σαίξπηρ, είναι μία από τις πιο ρομαντικές ιστορίες που έχουν ακουστεί ποτέ. Ποιος μπορεί να σβήσει από τη μνήμη του τη σκηνή που ο Leonard Whiting (Ρωμαίος) σκαρφάλωσε και φίλησε την Olivia Hussey (Ιουλιέτα) στην κινηματογραφική εκδοχή του Franco Zeffirelli (1968).

«Αυτή η διαμονή θα δώσει σε ένα ζευγάρι τη μοναδική ευκαιρία να γιορτάσει τον έρωτά του σε αυτό που θεωρείται μάλλον το ρομαντικότερο σπίτι στην ιστορία της λογοτεχνίας», σχολίασε ο Giacomo Trovato, γενικός διευθυντής της Airbnb στην Ιταλία.

romeo15.jpg
© Airbnb


Θέλεις, λοιπόν, να μάθεις πώς μπορείς να μείνεις εκεί; Αρκεί να στείλεις ένα γράμμα στην Ιουλιέτα για να δηλώσεις συμμετοχή. Αν κερδίσεις, θα απολαύσεις ένα πλούσιο ρομαντικό δείπνο από τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ, Giancarlo Perbellini, και θα κοιμηθείς στο αυθεντικό κρεβάτι που χρησιμοποίησε ο Ιταλός σκηνοθέτης στην ταινία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Ακόμα, θα απολαύσεις μια ιδιωτική ξενάγηση στη Βερόνα παρέα με επαγγελματία φωτογράφο και θα έχεις τη δυνατότητα να διαβάσεις και να απαντήσεις στα ερωτικά γράμματα που στέλνονται στην Ιουλιέτα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες γράμματα από όλο τον κόσμο φτάνουν στο "Casa di Giulietta" και χάρη σε μια παράδοση δεκαετιών, η ιταλική πόλη αποκαλείται πλέον «η πόλη του έρωτα». Η ΜΚΟ Juliet’s Club λοιπόν αναλαμβάνει να απαντήσει σε αυτά τα γράμματα, με τη βοήθεια μιας ομάδας εθελοντών, γνωστοί ως «γραμματείς της Ιουλιέτας».

romeo14.jpg
© Airbnb


Για να μείνεις στο σπίτι, πρέπει να στείλεις ένα γράμμα στην Ιουλιέτα στα αγγλικά και να μοιραστείς τη δική σου συγκινητική ιστορία αγάπης, εξηγώντας γιατί θα ήσασταν το τέλειο ζευγάρι επισκεπτών. Έχεις μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2020, στις 11:59 μ.μ., για να στείλεις το γράμμα σου!

romeo21.jpg
Το σπίτι της Ιουλιέτας © Getty Images/ Leonello BertolucciΠηγή: Look Mag

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ