Το viral βίντεο με μαθητή να βρίζει και να επιτίθεται σε καθηγήτριά του δεν είναι φετινό

Ωστόσο, στο σκληρό βίντεο, δεν παύει να προκαλεί αίσθηση η συμπεριφορά αυτού και των συμμαθητών του.

Article featured image
Article featured image

Κάποια στιγμή χθες Κυριακή (26/1), στα social media ξεκίνησε να διαδίδεται και να γίνεται viral, ένα βίντεο από σχολική αίθουσα Επαγγελματικού Λυκείου στη Θεσσαλονίκη, με ένα μαθητή σε έξαλλη κατάσταση να βρίζει χυδαία την καθηγήτριά του, να εξαπολύει απειλές και να απαιτεί να του σβήσει την απουσία.

Η καθηγήτρια από την άλλη, φαίνεται να διατηρεί την ψυχραιμία της και να προσπαθεί να τον αποτρέψει από το ενδεχόμενο να γίνει βίαιος, ενώ την ίδια ώρα όλοι οι άλλοι μαθητές που βρίσκονταν μπροστά στο σκηνικό, γελούσαν, τραβούσαν βίντεο ενώ κάποιοι τον παρότρυναν να χτυπήσει την καθηγήτριά του.

Μετά την έκταση και την δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμεώς, διέταξε την διερεύνηση της υπόθεσης για να επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του περιστατικού, ενώ δήλωσε πως «περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία. «Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει».



Εν τέλει και ενώ μέχρι πριν από λίγο υπήρχε η εικόνα ότι το βίντεο είναι πρόσφατο, αποδείχτηκε πως πρόκειται για περσινό βίντεο, με το περιστατικό να έγινε τον Ιανουάριο του 2019.

Την αποκάλυψη έκανε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FM 100, διευκρίνισε πως το βίντεο είναι περσινό και ο μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή τον Ιανουάριο του 2019.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Περιφερειακοί Διευθυντές πληροφορήθηκαν για το περιστατικό από ιστοσελίδα και στη συνέχεια επιβεβαίωσαν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη πέρσι τον Ιανουάριο, στη Θεσσαλονίκη, και οι ποινές έχουν επιβληθεί στο μαθητή. «Το θέμα έχει λήξει.» «Παρά το ότι έγινε πέρσι, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε ένα σχολείο που νοσεί, από την πρώτη ώρα στείλαμε ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και όλους τους αρμόδιους φορείς.», διαβεβαίωσε ο κ. Κόπτσης, συμπληρώνοντας «όπου μπορούμε να παρέμβουμε θα παρέμβουμε».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ