Τι αναφέρει το Δελτίο Καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας που εκδόθηκε στις 11.00

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία από Φοινικούδες: Κωνσταντίνος Αντωνιαδης / ‎ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει.

Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί 6 με 7 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί 6 με 7 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός.

Αύριο, Τρίτη, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί 6 με 7 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά αλλά μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανό να πέσει και χιόνι ή χιονόνερο.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ενώ πιθανό να εκδηλωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη και την Πέμπτη, τα οποία είναι λίγο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Για την Παρασκευή αναμένεται μικρή πτώση.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 49 εκατοστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ