Ο Τραμπ έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο

Δήλωσε ότι νιώθει υπέροχα και ότι σύντομα το έθνος τους θα νικήσει τον φρικτό κινεζικό ιό.

Article featured image
Article featured image

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στον Λευκό Οίκο, με την παρουσία 500 περίπου ατόμων, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό, αφού έλαβε εξιτήριο την περασμένη Δευτέρα από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, αφού προηγουμένως αφαίρεσε τη μάσκα που φορούσε, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι αισθάνεται υπέροχα. Τα 500 περίπου άτομα που παρέστησαν στην εκδήλωση, ήταν συγκεντρωμένα στο γκαζόν κάτω από το μπαλκόνι, στέκονταν το ένα δίπλα στο άλλο, ενώ μερικοί δεν φορούσαν μάσκες.

τραμπ 2.jpg


Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για 18 περίπου λεπτά, χωρίς να αναφερθεί περαιτέρω στην υγεία του πέραν του «νιώθω υπέροχα». Διαβεβαίωσε, εντούτοις, ότι «ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί, ήδη άρχισε να εξαφανίζεται» (παρά τα στοιχεία που δεικνύουν έξαρση κρουσμάτων σε αρκετές πολιτείες), προσθέτοντας ότι «Θέλω να ξέρετε ότι το έθνος μας θα νικήσει αυτόν τον φρικτό κινεζικό ιό. Παράγουμε θεραπείες και ισχυρά φάρμακα, θεραπεύουμε τους ασθενείς και το εμβόλιο θα έρθει πολύ γρήγορα, σε χρόνο ρεκόρ».

Μεταξύ άλλων, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «την ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη στην ιστορία», χωρίς εντούτοις να δώσει κάποιο σχετικό στοιχείο, ενώ σε θέματα εκτός της πανδημίας υποστήριξε ότι σε περίπτωση επανεκλογής του θα βοηθήσει τους μαύρους και τους Λατίνους.

τραμπ 3.jpg


Η εκδήλωση στον Λευκό Οίκο που, σύμφωνα με το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου, ήταν μια «ειρηνική διαμαρτυρία για τον νόμο και την τάξη», θεωρείται το πρώτο βήμα για την πλήρη επιστροφή του Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία. Εξάλλου, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στη Φλόριντα, την Πενσυλβάνια και την Αϊόβα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ