«Στο περιεχόμενο της επιστολής Πιττάτζιη δεν υπήρχε κανένα αντικείμενο έρευνας»

Η ΜΟΚΑΣ καταρρίπτει τους δημόσιους ισχυρισμούς Πιττάτζιη για καταγγελία παράνομης χρηματοοικονομικής συναλλαγής.

Article featured image
Article featured image

«Το περιεχόμενο της επιστολής από το δικηγορικό γραφείο Γιώργου Φ. Πιττάτζιη Δ.Ε.Π.Ε. ήταν τέτοιο που όχι μόνο δεν αποκάλυπτε οποιαδήποτε χρηματοοικονομική συναλλαγή, αλλά ούτε υπήρχε αντικείμενο που η Μονάδα έχει αρμοδιότητα εκ του Νόμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ)

«Σε σχέση με τις πρόσφατες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις από τον Al Jazeera, η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Νομικής Υπηρεσίας, επιθυμεί να διευκρινίσει, σε σχέση με την επιστολή από το δικηγορικό γραφείο Γιώργου Φ. Πιττάτζιη Δ.Ε.Π.Ε. ημερομηνίας 29.10.2019, ότι το περιεχόμενο της ήταν τέτοιο που όχι μόνο δεν αποκάλυπτε οποιαδήποτε χρηματοοικονομική συναλλαγή, αλλά ούτε υπήρχε αντικείμενο που η Μονάδα έχει αρμοδιότητα εκ του Νόμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται ότι η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) έχει αρμοδιότητα εκ του νόμου, για ανάλυση υπόπτων χρηματοοικονομικών συναλλαγών που υποβάλλονται από υπόχρεες οντότητες. Στην παρούσα περίπτωση, σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, δεν υποβλήθηκε οποιαδήποτε ύποπτη χρηματοοικονομική συναλλαγή.

Προστίθεται ότι οποιοδήποτε θέμα ελέγχου πελάτη εκ μέρους επαγγελματιών για παροχή υπηρεσιών, δεν εμπίπτει σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο, στις αρμοδιότητες της ΜΟΚΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ