Έρχεται η μεγαλύτερη εκστρατεία εθελοντισμού στην Κύπρο

Σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Article featured image
Article featured image

Το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus σε συνεργασία με το το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού & ΜΚΟ και το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος , διοργανώνουν την Παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού “Let’s Do It! Cyprus 2020 ” κατά την εβδομάδα 26 Οκτωβρίου- 1η Nοεμβρίου 2020.

Το Let’s do it! Cyprus, αποτελεί μέρος της δράσης Let’s do it! World και World Cleanup Day, δύο παγκόσμιων εκστρατειών, που σκοπό έχουν να απαλλάξουν τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Ταυτόχρονα, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί ανά το παγκόσμιο.

Μέχρι το 2019 η Κύπρος ήταν η 2η χώρα στην παραγωγή σκουπιδιών στην Ευρώπη. Η εκστρατεία Let’s Do It! Cyprus δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2012, μετρώντας πέραν των 165 χιλιάδων εθελοντών, και απαλλάσσοντας την Κύπρο από εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών, που βρίσκονταν στους δρόμους, στις πόλεις και στο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας.

Στόχος της εκστρατείας είναι η συμμετοχή και η ενημέρωση όσο μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού με στόχο να ξεπεράσουμε το φράγμα των 50,000 εθελοντών, έτσι ώστε το μήνυμά να φτάσει σε ολόκληρη την Κύπρο και να ακουστεί ηχηρό σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό το λόγο η ενεργοποίηση και ενημέρωση του κάθε πολίτη αποτελούν σημαντικές στρατηγικές επιτυχίες, για μια Κύπρο καθαρή και όμορφη!

Για πρώτη φορά φέτος, η εκστρατεία θα προχωρήσει με έμφαση στην ατομική πρωτοβουλία και ευθύνη στους υπαίθριους χώρους, συμμορφούμενο με τις διατάξες του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του COVID-19 Διάταγμα (Αρ.7) του 2020.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί ιδιαίτερα τόσο τους εθελοντές, όσο και τους χορηγούς, για τη διαχρονική στήριξη και την γενναιόδωρη προσφορά τους, χωρίς την οποία η εκστρατεία δε θα ήταν εφικτή.

Η εγγραφή των εθελοντών γίνεται διαδικτυακά ακολουθώντας τον σύνδεσμο www.togethercyprus.org.

Πληροφορίες θα βρείτε επίσης σε Facebook και Instagram

Επικοινωνήστε αποστέλλοντας email στο letsdoitcy@gmail.com ή μέσω τηλεφώνου στο 70005022

#ateapamen #letsdoitcyprus #2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ