Έλαβες κι εσύ ένα (περίεργο) SMS από την Πολιτική Άμυνα;

Η σύγχυση που προκλήθηκε σε μερίδα πολιτών και τι πραγματικά συμβαίνει.

Article featured image
Article featured image

Τις προηγούμενες ημέρες, μερίδα πολιτών έλαβε στο κινητό της τηλέφωνο, υπό μορφή SMS, ένα μήνυμα το οποίο καλούσε τον κόσμο να εγγραφή/καταταγεί στην Πολιτική Άμυνα. Με το μήνυμα να αναφέρει πως λόγω της πανδημίας τα έγγραφα θα έπρεπε να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά και να σταλούν είτε ταχυδρομικά είτε μέσω email, παραθέτοντας και τους αντίστοιχους συνδέσμους.

Πολίτες που -έλαβαν για πρώτη φορά ένα τέτοιο μήνυμα από την Πολιτική Άμυνα- καθώς η συνήθης πρακτική είναι η αποστολή εντύπου μέσω ταχυδρομείου, απόρησαν εάν πρόκειται για κάποια απάτη που επιδιώκει να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα ή αν το μήνυμα όντως προήλθε από την Πολιτική Άμυνα.


SMS.jpg

Τις ανησυχίες μας φρόντισε να διασκεδάσει ο Ανώτερος Λειτουργός Διοίκησης της Πολιτικής Άμυνας, κος Νικόλας Πάρης, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, διευκρινίζοντας πως ο λόγος που φέτος ακολουθήθηκε αυτή η πρακτική ήταν αποκλειστικά και μόνο η πανδημία. «Εάν στέλναμε επιστολές θα ήταν βοηθούσαμε έμμεσα στη πιθανή διασπορά του ιού, καθώς θα τις άγγιζαν διάφορα χέρια, οπότε αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τις εγγραφές ηλεκτρονικά τηρώντας τις συστάσεις των ειδικών», αναφέρει ο κος Πάρης.

Όπως ξεκαθαρίζει ο κος Πάρης, το κάλεσμα αφορά σε θέματα της βασικής εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι εγγεγραμμένοι στην Πολιτική Άμυνα πολίτες και τίποτα περισσότερο, ενώ διευκρινίζει πως δεν τίθεται θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων καθώς η εγγραφή στην Πολιτική Άμυνα αποτελεί υποχρέωση των πολιτών που επιλέγονται και εμπίπτει σε σχετικές νομοθεσίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ