17χρονη μουσουλμάνα ξυλοκοπήθηκε και κουρεύτηκε από την οικογένειά της

Αιτία ο έρωτάς της με χριστιανό άνδρα.

Article featured image
Article featured image

Οι γονείς, ο θείος και η θεία μιας έφηβης μουσουλμάνας από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη προέβησαν σε μια πρωτοφανή πράξη, ξυλοκοπώντας την άγρια και κουρεύοντάς την, επειδή συνήψε σχέσεις και ήθελε να παντρευτεί έναν χριστιανό άνδρα σερβικής καταγωγής.

Το συμβάν έλαβε χώρα τον περασμένο Αύγουστο στη Γαλλία, ενώ τις προηγούμενες μέρες το δικαστήριο της χώρας ανακοίνωσε την τελική του απόφαση. Σύμφωνα με αυτήν, το κορίτσι θα παραμείνει υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών της Γαλλίας μέχρι να ενηλικιωθεί, ενώ η οικογένειά της έχει απελαθεί με την είσοδο στη γαλλική επικράτεια να της απαγορεύεται για πέντε χρόνια.



Τα γεγονότα του περασμένου Αυγούστου συγκλόνισαν τη Γαλλία λόγω της πρωτοφανούς βίας που ασκήθηκε στο κορίτσι. Η ίδια το είχε σκάσει μαζί με τον σύντροφό της και όταν επέστρεψαν, τέσσερις μέρες μετά, συνοδευόμενοι από την οικογένεια του νεαρού άνδρα, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. O θείος της, σύμφωνα με την κατάθεση της ίδιας, με προτροπή του πατέρα της, την κούρεψε και έπειτα την ξυλοκόπησαν, οδηγώντας την στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Οι γονείς, ο θείος και η θεία της κοπέλας παραδέχθηκαν μόνο ότι της έδωσαν μερικά χαστούκια και σπρωξιές και την κούρεψαν ως παραδειγματισμό για τη «μεγάλη βλακεία» που έκανε.

«Οι δύο οικογένειες γνωρίζονταν και η σχέση των παιδιών δεν ήταν αρχικά πρόβλημα. Όταν, όμως, άρχισαν να μιλούν για γάμο, οι γονείς της κοπέλας είπαν ότι είναι μουσουλμάνοι και ότι η ίδια είναι ανεπίτρεπτο να παντρευτεί έναν χριστιανό», ανέφερε η εισαγγελέας Margaret Parietti. Υπό αυτές τις συνθήκες, το ζευγάρι αναγκάστηκε να το σκάσει, ενώ με την επιστροφή τους η κατάσταση έλαβε την προαναφερθείσα τροπή. Τα γεγονότα κατήγγειλε στη γαλλική αστυνομία ο νεαρός άνδρας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι πέντε μέλη της οικογένειας της κοπέλας, που διέμενε στην πόλη Μπεζανσόν της ανατολικής Γαλλίας, μεταφέρθηκαν στο Σαράγιεβο, την πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, το περασμένο Σάββατο το πρωί συνοδευόμενα από αστυνομικές δυνάμεις. Το κορίτσι παραμένει υπό την προστασία των γαλλικών κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ με την ενηλικίωσή της θα λάβει άδεια μόνιμης παραμονής στη χώρα.


Με πληροφορίες από Reuters και Remix News.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ