Τι κάνουμε (στην Κύπρο) όταν ένα αυτοκίνητο παρεμποδίζει την επιδιόρθωση του δρόμου;

Ας δούμε τι έγινε σε ένα τέτοιο σκηνικό στη Λεμεσό.

Article featured image
Article featured image

Πρωί Κυριακής στην οδό Αριάδνης, στη Λεμεσό. Στο πλαίσιο οδικών έργων, ένα αυτοκίνητο παρεμπόδιζε την απρόσκοπτη διέλευση οχημάτων και εργατών. Οπότε, κάποιοι λογικά ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνουμε βλέποντας την ανάρτηση της κας Γεωργίας Πισσουρίου στο «Πού Πήγαμε».

poupiga1.jpg


«Η αστυνομία μας δεν έχει δικαίωμα, λέει, να το μετακινήσει... και οι εργάτες συνεχίζουν ασταμάτητα και προσπερνούν το αυτοκίνητο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανάρτηση.

Τελικά, όπως μαθαίνουμε, ο δρόμος έγινε αργά το απόγευμα, ενώ όπως φαίνεται και από σχετική φωτογραφία, το αυτοκίνητο έφυγε από το σημείο.

poupiga2.jpg


Τι πρέπει/μπορούμε να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση, όταν ένα αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο ή εγκαταλελειμμένο σε οποιαδήποτε οδό παράνομα ή/και επικίνδυνα ή κατά τρόπο που παρεμποδίζει την κυκλοφορία;

poupiga3.jpg


Πάντως, οι περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Κανονισμοί (Κανονισμός 64), σε σχέση με το θέμα της Μετακίνησης Οχήματος, περιλαμβάνουν, όπως μπορούμε, τις παρακάτω Νέες/Επιπρόσθετες Ρυθμίσεις:

-Μετακίνηση μηχανοκίνητου οχήματος το οποίο είναι σταθμευμένο ή εγκαταλελειμμένο σε οποιαδήποτε οδό παράνομα ή/και επικίνδυνα ή κατά τρόπο που παρεμποδίζει την κυκλοφορία κατόπιν οδηγίας μέλους της Αστυνομίας ή επόπτη ή άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου.

-Δυνατότητα μετακίνησης του οχήματος από αστυνομικό ή επόπτη ή από άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, σε κατάλληλο κατά την κρίση του Αρχηγού Αστυνομίας χώρο εάν ο ιδιοκτήτης του δεν μπορεί να ανευρεθεί ή αρνείται ή παραλείπει να το μετακινήσει.

-Καταβολή των πραγματικών εξόδων μετακίνησης πριν το όχημα παραληφθεί από τον κάτοχο ή τον ιδιοκτήτη ή αντιπρόσωπό τους.

-Εάν το όχημα δεν παραληφθεί εντός 2 μηνών αυτό διατίθεται ως αζήτητη περιουσία.

-Οποιοδήποτε πρόσωπο εμποδίζει μέλος της Αστυνομίας ή άλλο εξουσιοδοτημένο με βάση νόμο πρόσωπο να ασκήσουν τις χορηγούμενες εξουσίες είναι ένοχο αδικήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ