Μια βράβευση για την ομάδα της CITY

Είναι σημαντικό για εμάς που μέσω αυτού του βραβείου αναδεικνύεται μια ιστορία σαν κι αυτή της συγκεκριμένης συνέντευξης.

Article featured image
Article featured image

Η συνέντευξη για την οποία τρία από τα μέλη της ομάδας της CITY (Μιχάλης Μιχαηλίδης, Ανδρέας Κάτσιης και Θεοδώρα Ιακώβου) τιμήθηκαν στα πρώτα Δημοσιογραφικά Βραβεία της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, αφορά στην ιστορία μιας οικογένειας, η οποία, καθαρά και μόνο λόγω της δομής της, διαφέρει από τις συνηθισμένες οικογένειες.

Ο λόγος για την όμορφη οικογένεια της ολυμπιονίκη σκοπεύτριας Άντρης Ελευθερίου, της συζύγου της, Dyana, και της κόρης της, Μαρίας.


Νοιώθουμε τυχεροί γιατί το μέσο που δουλεύουμε, λόγω του DNA του, μας προσφέρει συνεχώς ευκαιρίες να ασχολούμαστε με «εναλλακτικά» θέματα, να ακούμε ενδιαφέρουσες ιστορίες ανθρώπων και να τις μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες μας.

Και στη CITY, κάθε φορά που λέμε τέτοιες ιστορίες, μιλάμε για σεβασμό.

Λέμε ιστορίες, οι οποίες επί το πλείστον προκύπτουν από ανοικτές και ειλικρινείς συζητήσεις που κάνουμε, με την ελπίδα ότι έστω θα προβληματίσουμε κάποιους ανθρώπους διαβάζοντάς τες.

Θεωρούμε πως μόνο αν γνωρίσεις κάποιον ή μια κατάσταση, μπορείς να κατανοήσεις πιο εύκολα την ιστορία του. Και όχι κατ’ ανάγκη για να αποδεχτείς αυτό που είναι, αυτό που λέει ή αυτό που κάνει, αλλά για να το σεβαστείς.

eak2.jpg
Στιγμιότυπο από τη βράβευση, στο πλαίσιο των Α' Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚ, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (06/10), στο Ολυμπιακό Μέγαρο


Αυτό το βραβείο θέλουμε να το αφιερώσουμε στην όμορφη ομάδα της CITY, σε όλους τους συναδέλφους στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ, στους αναγνώστες μας, στους συνεργάτες μας για αυτή τη συνέντευξη που ήταν ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η Accept Κύπρου και η ORB Communications, στις τρεις γυναίκες-πρωταγωνίστριες της συνέντευξης, στα μέλη της κριτικής επιτροπής* που μας τίμησαν με τη ψήφο τους, αλλά και στις οικογένειες και τους φίλους μας.

Τέλος, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην ΕΑΚ για τη θέσπιση του θεσμού αυτού, αλλά και για την ωραία εκδήλωση, όπως επίσης και σε όλους τους υπόλοιπους βραβευθέντες.

eak4.JPG

Μιχάλης Μιχαηλίδης & Ανδρέας Κάτσιης / Δημοσιογράφοι CITY

Θεοδώρα Ιακώβου / Freelance Φωτογράφος, Συνεργάτιδα CITY


*Την κριτική επιτροπή των Α´ Δημοσιογραφικών Βραβείων απάρτιζαν άτομα από τους χώρους της δημοσιογραφίας, των επιστημών και του αθλητισμού.


Πρόκειται για τους Καθ. Νίκο Καρτακούλλη (Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Σάββα Κοσιάρη (πρώην Πρόεδρος ΕΑΚ), Χριστίνα Λοΐζου (Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Καθ. Πάνο Ραζή (Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου / Μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου), Άντρη Σιάλου (Olympian), Λουκή Τερεζόπουλο (πρώην Αντιπρόεδρος ΕΑΚ / Δημοσιογράφος), Κάλλη Χατζηιωσήφ (Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας για Θέματα Αθλητισμού), Μάριο Χατζηστυλλή (Ταμίας ΕΑΚ / δημοσιογράφος), Πέτρο Χατζηχριστοδούλου (δημοσιογράφος).

NIC_8944.jpg
Όλοι οι βραβευθέντες στα 'Α Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ


Όλοι οι νικητές των Α´ Δημοσιογραφικών Βραβείων:


«Φωτογραφία Ποδόσφαιρο»:
Σάκης Σαββίδης

Για τη φωτογραφία όπου ο διαιτητής Λεόντιος Τράττος δείχνει κίτρινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή της ΕΝΠ.

«Φωτογραφία Σπορ»: Ανδρέας Ιακώβου

Για τη φωτογραφία με τίτλο «Οι Άνθρωποι πίσω απο τους Αθλητές».

«Συνέντευξη»: Μιχάλης Μιχαηλίδης, Ανδρέας Κάτσιης (δημοσιογράφοι), Θεοδώρα Ιακώβου (φωτογράφος)

Για τη συνέντευξη στο city.com.cy της Ολυμπιονίκη Άντρης Ελευθερίου, της συζύγου της Dyana και της κόρης της Μαρίας.

«Αρθρογραφία»: Χάρης Μιλτιάδους

Για το θέμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πολίτης» με τίτλο «Το μονάκριβο φυλακτό στην άκρη του κόσμου: Το Ποδόσφαιρο».

«Web TV»: Πάνος Λάρκος

Για την εκπομπή του για το LarnakaSports.com με τίτλο «Interview On The Go με συνέντευξη στο αυτοκίνητο, με τον δήμαρχο Λάρνακας Αντρέα Βύρα».

«Έρευνα»: Κώστας Πραξιτέλους

Για την έρευνά του με τίτλο «Ο Αθλητισμός στην Κύπρο το 1955-1959».

«Αφιέρωμα»: Άντρη Κασάπη

Για την εκπομπή-αφιέρωμα στο ΡΙΚ με τη συνέντευξη του προπονητή του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια των ΗΠΑ Πέτρου Κυπριανού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ