Οι κανόνες των στρατιωτικών αρχών των κατεχομένων για τους πρώτους επισκέπτες της παραλίας της Αμμοχώστου

«Μπορείτε να μπείτε στη θάλασσα. Μπορείτε να τραβήξετε και φωτογραφίες από την περιοχή που έχει ανοίξει».

Article featured image
Article featured image

Μέρα βαριά η σημερινή με την τουρκική κυβέρνηση να υλοποιεί τις μέχρι πρότινος απειλές της, προχωρώντας σε διάνοιξη μέρους των Βαρωσίων και επιτρέποντας την ελεύθερη είσοδο σε ντόπιους και ξένους, με την προοπτική της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

Τι κι αν η απόφαση καταδικάστηκε από όλους, τι κι αν η Διεθνής Κοινότητα θεώρησε απαράδεχτη την κίνηση της Τουρκίας, η περίκλειστη πόλη άνοιξε και αυτό πλέον, αποτελεί ιστορικό δεδομένο.

Εδώ και ώρα, διάφορα τουρκοκυπριακά Μέσα δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από τις πρώτες επισκέψεις στην περιοχή ενώ η Kibris Postasi έχει αναρτήσει και τις οδηγίες που έδωσαν οι κατοχικές αρχές προς όλους τους επισκέπτες, τουλάχιστον για σήμερα.

Οδηγίες προς επισκέπτες:

Η πρώτη επίσκεψη μπορεί να γίνει με τα πόδια, από τις 9 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.

Οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν στην περιοχή από το σημείο που βρίσκεται το στάδιο Fazıl Küçük Stadium. Υπάρχει ελεύθερη διακίνηση στην Λεωφόρο Δημοκρατίας και την οδό Bilal Ağa Masjid, όπως επίσης και στην Λεωφόρο Κέννεντυ προς την ανατολική ακτή, εκτός από τις στρατιωτικές περιοχές.

Είναι σημαντικό για τους επισκέπτες να μην βγαίνουν εκτός των προκαθορισμένων δρόμων και περιοχών, για τη δική τους ασφάλεια. Να μην εισέρχονται σε κτίρια, να μην διέρχονται μέσα από θάμνους και περιοχές με αγριόχορτα, γιατί μπορεί να κρύβονται άγρια και δηλητηριώδη ζώα.

Θα επιτραπούν μόνο οι φωτογραφίσεις περιοχών που είναι ανοιχτές προς το κοινό, όχι, όμως drones. Παρόλα αυτά κανένα αντικείμενο δεν θα μετακινηθεί από την περιοχή που έχει ανοίξει.

Είναι επικίνδυνο να βγείτε εκτός δρόμων λόγω ύπαρξης μολυσμένων πηγαδιών και ποταμών στην περιοχή, που δεν φαίνονται καθαρά, λόγω της άγριας βλάστησης.

Παράλληλα πολλά κτίρια είναι ετοιμόρροπα και υπάρχει ο κίνδυνος πτώσεις κομματιών και τραυματισμού.

Σε περίπτωση πιθανού κινδύνου, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια στο 155, αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Η συνέχεια των οδηγιών και των μέτρων θα συνεχίσει και θα επαναξιολογείται έως ότου οι επισκέπτες αφομοιώσουν τους κανόνες.

Η Διοίκηση των Δυνάμεων Ασφαλείας, η οποία στηρίζει τον αγώνα ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων από το παρελθόν στο μέλλον, κερδίζει δύναμη από εσάς, τους πολύτιμους πολίτες, γι’ αυτό και θα συνεχίζει να σας προστατεύει με ασφάλεια, τη ζωή και τις περιουσίες σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ