«Πρέπει να έχουμε τον χρόνο που απαιτείται για να μπορέσουμε να κάνουμε τις σωστές ενέργειες»

Ο Γενικός Εισαγγελέας τοποθετήθηκε σε σχέση με το αίτημα για έναρξη έρευνας εναντίον του ΕΛΑΜ και τις επαφές του με τη Χρυσή Αυγή.

Μία μάλλον μετριοπαθή απάντηση έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης, σε ερωτήματα εκπροσώπων των ΜΜΕ, για τις επιστολές που Κόμματα απέστειλαν προς τον ίδιο, ζητώντας διερεύνηση σε ό,τι αφορά στο ΕΛΑΜ, μετά από την καταδικαστική απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων εναντίον στελεχών της Χρυσής Αυγής.

«Θέλω να επιβεβαιώσω ότι ως Νομική Υπηρεσία και ως Γενικός Εισαγγελέας λάβαμε [χθες] επιστολές από διάφορα Κόμματα για το θέμα που αναφέρεστε. Θέλω να είμαι φειδωλός στις δηλώσεις μου. Όλα τα θέματα τα οποία τίθενται στη Νομική Υπηρεσία και τα οποία εμπίπτουν μέσα στη σφαίρα των συνταγματικών και των νομικών μας αρμοδιοτήτων τυγχάνουν του απαραίτητου και του σωστού χειρισμού. Όταν υπάρξουν οποιεσδήποτε εξελίξεις θα ενημερωθείτε μέσω του Γραφείου Τύπου του Γραφείου μου», είπε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο των επιστολών, ο κ. Γιώργος Σαββίδης ανέφερε ότι αυτές δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, προσθέτοντας ότι «η ουσία της υπόθεσης είναι, με αφορμή την απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων, κατά πόσο δικαιολογείται η έναρξη οποιαδήποτε διαδικασίας στην Κύπρο λόγω της σχέσης των δύο Κομμάτων στο παρελθόν αλλά και τώρα.»

Είμαστε σε συνεννόηση με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος κατά κανόνα χειρίζεται θέματα ποινικών διερευνήσεων, είπε. «Πρέπει να έχουμε τον χρόνο που απαιτείται για να μπορέσουμε να κάνουμε τις σωστές ενέργειες, να πάρουμε τη σωστή πληροφόρηση για να αποφασίσουμε πώς θα πρέπει να προχωρήσουμε, αν θα πρέπει να προχωρήσουμε», κατέληξε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΓΤΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ