Η αντίδραση της Marta C. González είναι η απόδειξη ότι τέχνη σημαίνει ζωή

Ακούγοντας τη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, κι ενώ είναι καθηλωμένη στο αμαξίδιο με Αλτσχάιμερ, η μνήμη του χορού της επανέρχεται και κάνει ξανά τις κινήσεις του μπαλέτου, 53 χρόνια μετά.

Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, βάζει τα ακουστικά στα αυτιά της και ακούει ξανά την υπέροχη μουσική του Τσαϊκόφσκι, όπως τότε, στα 60s, που ήταν πρίμα μπαλαρίνα στο New York Ballet.

Πολύ γρήγορα, με τη δύναμη της μουσικής, αρχίζει να κάνει τις κινήσεις από τις χορογραφίες που έκανε τόσα χρόνια πριν.

Ολοκληρώνοντας την performance της δέχτηκε χειροκροτήματα από όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στον οίκο ευγηρίας στη Βαλένθια της Ισπανίας. Ένιωσε, όπως εξομολογήθηκε στους εργαζόμενους του ιδρύματος, συναισθηματικά φορτισμένη. Μάλιστα, ακούγεται στο τέλος να λέει «πρέπει να πάρουμε πουέντ».


«Η δύναμη της μουσικής είναι ανεκτίμητη», σημείωσε ο ισπανικός οργανισμός Asociacion Musica para Despertar στην ανάρτηση του βίντεο, που χρησιμοποιεί τη μουσική ως θεραπευτική μέθοδο για ασθενείς με άνοια έχοντας ως στόχο, ανάμεσα σε άλλα, να ενισχύσει τη διάθεση και τη μνήμη τους.

«Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», καταλήγει η ανάρτηση.

Να πούμε ότι η Marta C. González έφυγε το 2019.

Καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναζητούν μουσική για παρηγοριά, το κλιπ επανεμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ