Αρχικά, αναφέρεται στο τι είναι αυτό που τον τρομάζει περισσότερο αυτό το διάστημα σχετικά με την πανδημία.
«Με τρομάζει η ευρεία διασπορά στην ελληνική επικράτεια, που καθιστά την ιχνηλάτηση από ιδιαίτερα δύσκολη ως αδύνατη, επομένως αδύνατη και την απομόνωση των κρουσμάτων. Συνεπώς, ελλείψει εμβολίου και αποτελεσματικής θεραπείας, η μόνη λύση είναι η πιστή εφαρμογή των μέσων ατομικής προστασίας».
Επιπλέον, εξηγεί, όπως ο ίδιος είχε πει, γιατί «δεν αποτελεί λύση για την πανδημία να πούμε ότι έχουμε χιλιάδες κλίνες, είτε απλές είτε εντατικής θεραπείας», κάνοντας μάλιστα αναφορά στη θνητότητα των ασθενών.
«Είμαι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ανάγκης να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ στη χώρα μας. Το καλοκαίρι του 2019 ήμασταν μία από τις χώρες της Ε.Ε. με το χαμηλότερο μέσο όρο κλινών εντατικής ανά 100.000 πληθυσμού (ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 14, στη Γερμανία 29). Οι κλίνες ΜΕΘ έχουν διπλασιαστεί πλέον στη χώρα μας κι αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή. Ασφαλώς, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ελπίζω οι κλίνες να αυξηθούν περαιτέρω. Η Ελλάδα τις χρειάζεται για την αντιμετώπιση όλων των βαρέως πασχόντων ασθενών. Όμως η ύπαρξη πολλών κλινών ΜΕΘ δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει την πανδημία. Αυτό θα συνέβαινε μόνο αν όσοι έμπαιναν στις ΜΕΘ θεραπεύονταν. Στην πραγματικότητα, όμως, μόνο 6 στους 10 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με κορωνοϊό επιβιώνουν, και κάποιοι από αυτούς με μακροχρόνια προβλήματα. Οι υπόλοιποι 4 στους 10 πεθαίνουν. Αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ και γέμιζαν όλες με διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό, θα θρηνούσαμε με μαθηματική βεβαιότητα 4.000 θανάτους, ίσως και λίγο περισσότερους. Πρέπει, λοιπόν, να μην επιτρέψουμε να εξαπλωθεί τόσο πολύ η επιδημία, ώστε να διασωληνωθεί ο μικρότερος δυνατός αριθμός ασθενών».
Απόσπασμα από συνέντευξη στην έντυπη Lifo