Οι ηρωίδες της Disney έκαναν μαστεκτομή


Ένα ιδιαίτερο project σχεδιάζει ηρωϊδες κινουμένων της Disney με μαστεκτομή θέλοντας να στείλει ένα καθολικό μήνυμα για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού.

Article featured image
Article featured image

Η 25η Οκτωβρίου θεωρείται ως η Παγκόσμια Ημέρα για την πρόληψη κατά του καρκίνου μαστού και με αφορμή αυτό, Ιταλός καλλιτέχνης AleXsandro Palombo, ετοίμασε ένα απίθανο project ξαναδημιουργώντας δημοφιλείς και αγαπημένες ηρωίδες της Disney, να έχουν πολεμήσει και έχουν νικήσει από τον καρκίνο του μαστού.

Το project του Ιταλού καλλιτέχνη Alexsandro Palombo λέγεται «Survivor» και απεικονίζει τις πιο διάσημες ηρωίδες κινουμένων σχεδίων, από την Σταχτοπούτα και την πριγκίπισσα Γιασμίν μέχρι και την Ολιβ και την Αριελ, να έχουν επιβιώσει από τον καρκίνο του μαστού και να ποζάρουν περήφανα με την μαστεκτομή τους.

Σύμφωνα με τον Ιταλό καλλιτέχνη, σκοπός του είναι «η απεικόνιση της ελπίδας και του θάρρους» και το πετυχαίνει με τον πιο όμορφο τρόπο. Kαθεμιά από τις διάσημες ηρωίδες καρτούν απεικονίζεται με ουλές στο στήθος, όπως αυτές που φέρουν οι καρκινοπαθείς έπειτα από την επέμβαση μαστεκτομής. Καθένα από τα πορτρέτα κοσμεί η επιγραφή «Επιζήσασα» (Survivor).

disney10.jpg

disney9.jpg

disney8.jpg

disney7.jpg

disney6.jpg

disney5.jpg

disney4.jpg

disney3.jpg

disney2.jpg

disney1.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ