7 συμβουλές για το πώς θα κάνετε την επιχείρησή σας πιο παραγωγική

Μιας και η περίοδος που διανύουμε προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες εξέλιξης, ανάπτυξης και ανέλιξης, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας μερικά πράγματα έτσι ώστε να ξεχωρίσουμε από τον ανταγωνισμό.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: STIL / Unsplash


Πιο κάτω μερικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε πιο εύκολα τους στόχους μας και να γίνουμε πιο παραγωγικοί σε προσωπικό επίπεδο αλλά κυρίως ως ομάδα, μέσα στο περιβάλλον της επιχείρησης που μας εργοδοτεί ή που διευθύνουμε/διοικούμε.


Αξιοποίηση ευκαιριών ανάπτυξης

Όχι μόνο δεν λέμε όχι σε ευκαιρίες για χρηματοδότηση, αλλά κιόλας έχουμε ανοικτές κεραίες έτσι ώστε να αξιοποιούμε οτιδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε πιο εύκολα τους στόχους μας. Είτε αυτό είναι ένα crowdfunding, είτε μια ελπιδοφόρα συνεργασία, είτε φυσικά μια επιχορήγηση από την Ευρώπη ή και το Κράτος. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε καλά γενικότερα ποια κριτήρια πληροί η επιχείρησή μας σε τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις, έτσι ώστε να μην χρονοτριβούμε κάθε φορά που προκύπτει μια καλή ευκαιρία.

Δικτυώσου!

Αν θέλετε να ενισχύσετε τις πιθανότητες επιτυχίας, θα πρέπει να βγείτε από το comfort zone και να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά με τους πάντες. Με τους πελάτες, με τους προμηθευτές, με τους συνεργάτες γενικότερα. Άρα η δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας με τον κόσμο, αλλά και η ευκολία στην κοινωνικοποίηση, είναι όπλα σημαντικά όταν μιλάμε για κάθε είδους πώληση.

Πάμε με ενθουσιασμό!

Η θετική ενέργεια είναι μια παράμετρος που δεν μπορείς να αγνοείς. Για να υπάρχει όμως η θετικότητα και ο ενθουσιασμός θα πρέπει το ανθρώπινο δυναμικό να είναι ενθουσιώδες. Ικανό και ενθουσιώδες. Είναι σημαντικό σε μια πρόσληψη να διασφαλιστεί ότι ο επίδοξος υπάλληλος κατανοεί και συμμερίζεται το όραμα και την αποστολή της εταιρείας και ότι είναι έτοιμος με πάθος και ενθουσιασμό να δώσει το 100%.

Η χρησιμότητα των εξωτερικών συνεργατών

Φυσικά και είναι αδύνατο να τα κάνετε όλα μόνοι σας -ή τουλάχιστον να τα κάνετε όλα τόσο καλά όσο θα τα έκανε κάποιος ειδικός στο εκάστοτε θέμα που προκύπτει. Η εξειδίκευση μετράει και το ισχύς εν τη ενώσει πρέπει να εφαρμόζεται, αν το αποτέλεσμα που επιθυμούμε αγγίζει το άρτιο. Και ο business coach είναι χρήσιμος πολύ συχνά, και ο graphic designer και ο άνθρωπος που είναι ειδικός στα social media, αλλά και ο φωτογράφος μιας και ζούμε στην εποχή της εικόνας.

Το μάρκετινγκ σε πρώτο πλάνο

Η αντίληψη που θα διαμορφώσει ο κόσμος για το προϊόν ή την υπηρεσία σας δεν είναι σε καμία περίπτωση μια αμελητέα παράμετρος. Θα πρέπει με σωστό branding, με τη δημιουργία των κατάλληλων «μηνυμάτων» και την επιλογή των πιο αποδοτικών καναλιών επικοινωνίας, να είναι ξεκάθαρο στους πελάτες ποιες ανάγκες τους μπορούν να ικανοποιηθούν από τη δική σας επιχείρηση. Φυσικά, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα πρέπει αρχικά να είναι ξεκάθαρο ποιο είναι το προφίλ του κοινού που θέλετε να προσεγγίσετε.

Νυν υπέρ πάντων η τεχνολογία

Φυσικά και οι μηχανές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο -ή τουλάχιστον αυτό ελπίζουμε-, πλην όμως η επένδυση στην τεχνολογία είναι πρωτεύουσας σημασίας. Αν κάτι μας έχει δείξει αυτή η περίεργη χρονιά που διανύουμε είναι πως οι εταιρίες και οι οργανισμοί που ξεχωρίζουν επενδύουν διαρκώς στην ευελιξία και την ευκολία που προσφέρει η τεχνολογία σήμερα, τόσο με την απλοποίηση και αυτοματοποίηση διαδικασιών όσο και με την δυνατότητα να πραγματοποιούνται με πιο αποτελεσματικό τρόπο οι καθημερινές εργασίες.

Πρόσβαση ανά πάση στιγμή, από οπουδήποτε

Στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό ο κάθε χρήστης μιας επιχείρησης να έχει πρόσβαση στο email του, σε έγγραφα και επαφές και φυσικά στο ημερολόγιό του, από οποιαδήποτε συσκευή, ανά πάσα στιγμή. Mία εξαιρετική λύση cloud αποτελεί η Microsoft Office 365, η οποία είναι σχεδιασμένη για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και των αποτελεσματικότερων συνεργασιών, ενώ παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να έχει περισσότερες εφαρμογές όπου κι αν βρίσκεται, συνδέοντάς τον με όλους τους συνεργάτες του σε πραγματικό χρόνο.

Γι’ αυτό απόκτησε κι εσύ τη νέα υπηρεσία cloud Microsoft Office 365 μέσω της Cablenet που είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft και έχει μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση λύσεων cloud της Microsoft. Μάθε περισσότερα στο cablenetbusiness.com.cy και κάλεσε στο 120 για να προστεθεί η νέα υπηρεσία στο επιχειρηματικό σου πακέτο ή κάνε δικό σου το πακέτο που ταιριάζει πιο πολύ στις ανάγκες της επιχείρησής σου, συνδυάζοντας αξιόπιστες και γρήγορες fiberpower® ταχύτητες Internet μαζί με την υπηρεσία Microsoft Office 365. Επίσης, ειναι σημαντικό να ειπωθεί πως το χαμηλό κόστος χρήσης της υπηρεσίας, καθώς και η ευελιξία προσθήκης χρηστών και υπηρεσιών ανάλογα με τις ανάγκες μιας επιχείρησης, προσφέρει καλύτερη διαχείριση των επιχειρηματικών δαπανών της με βάση τις πραγματικές της ανάγκες.

Η Cablenet μπορεί να σχεδιάσει, να παραδώσει και να υποστηρίξει τις υπηρεσίες cloud, προσφέροντας αξία σε μια επιχείρηση. Είτε πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση είτε για μια πολυεθνική εταιρεία, το εξειδικευμένο προσωπικό της Cablenet μπορεί να προτείνει το κατάλληλο πακέτο Microsoft Office 365.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ