Αλλάζει εντελώς mood ο καιρός

Πώς θα διαμορφωθεί σήμερα και τις επόμενες ημέρες.


Σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη και πιο ψυχρές αέριες μάζες έχουν κατηφορίσει στην περιοχή μας ενώ προοδευτικά αναμένεται η δημιουργία κλειστού χαμηλού στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθούς χαμηλού στην επιφάνεια στην περιοχή μας, τα οποία θα μας επηρεάζουν μέχρι το Σάββατο.

Από το kitasweather.com

Χθες Tρίτη, η θερμοκρασία δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή στις πλείστες περιοχές του νησιού σε σχέση με τις τιμές της Δευτέρας, φτάνοντας γύρω στους 23-24 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, 21-24 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 11 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Σήμερα Τετάρτη, σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας επηρεάζει την περιοχή μας ενώ προοδευτικά αναμένεται η δημιουργία κλειστού χαμηλού στη μέση τροπόσφαιρα μεταξύ Κύπρου – Τουρκίας και αβαθούς χαμηλού στην επιφάνεια ανατολικά/νοτιοανατολικά της Κύπρου.

kitasweather-2020-11-25_08-12-10_264227-1024x763.png

kitasweather-2020-11-25_08-13-55_785658-1024x752.png

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη νεφοκάλυψη όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα ενώ βροχές που σημειώνονται στον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά κυρίως το νότιο 1/3 του νησιού κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, δίνοντας κάποιες ελαφριές κυρίως βροχές.

Η θερμοκρασία έχει ήδη σημειώσει πτώση σε σχέση με χθες λόγω της αυξημένης νεφοκάλυψης και πιο ψυχρών αερίων μαζών που έχουν αρχίσει να εγκαθίστανται στην περιοχή μας και θα κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 18-20 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, 18-21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 4 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα). Παράλληλα, πιο ενισχυμένο βορειοανατολικό ρεύμα έχει αρχίσει να επηρεάζει το ανατολικό 1/3 του νησιού.

Αύριο Πέμπτη, το κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα κινείται ανατολικά μας ενώ το αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια παραμένει κοντά στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα οι βροχές/καταιγίδες να μετατοπίζονται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου – Λιβάνου, όπου αναμένεται κάποιες βροχές/καταιγίδες να εισέλθουν στο νησί και να επηρεάσουν τμήματα κυρίως στο ανατολικό 1/3 του νησιού. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα ίδια επίπεδα με αυτά της Τετάρτης. Το ενισχυμένο βορειοανατολικό ρεύμα αέρα αναμένεται να συνεχίσει κυρίως στο ανατολικό 1/3 του νησιού.

Την Παρασκευή, κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα αναμένεται να βρεθεί πάνω από την περιοχή μας, με αποτέλεσμα ο άστατος καιρός να συνεχίζει με βροχές/καταιγίδες σε περισσότερες περιοχές του νησιού, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες και πιο έντονες κυρίως στο ανατολικό 1/3 του νησιού, ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

To Σάββατο, ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες αναμένεται να συνεχίσει μέχρι περίπου το μεσημέρι ενώ αργότερα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού και παύση των φαινομένων. Περαιτέρω βελτίωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή, καθώς σφήνα έξαρσης θα επηρεάσει πρόσκαιρα την περιοχή μας ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ