Η τεράστια περιουσία του Μαραντόνα και γιατί δεν ήθελε να την αφήσει στα παιδιά του

Στο κυνήγι της κληρονομιάς των 275 εκατομμυρίων του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Article featured image
Article featured image

Το καλύτερο δεκάρι στον κόσμο πέρασε στην αιωνιότητα, αλλά η περιουσία που δημιούργησε μέσα από τη διαδρομή του στα γήπεδα του κόσμου παραμένει πίσω στη γη.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα ΜΜΕ της Αργεντινής στις ημέρες νοσηλείας, στις αρχές Νοεμβρίου, τα περιουσιακά στοιχεία του Μαραντόνα ανέρχονταν σε 275 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων κινητών και ακινήτων.

Μια κληρονομιά που ο Μαραντόνα φάνηκε πως δεν επιθυμούσε αφήσει στα παιδιά του. «Δεν πεθαίνω και σε καμία περίπτωση δεν αφήνω τίποτα στα παιδιά μου», είχε δηλώσει ο Μαραντόνα πριν από λίγους μήνες.

«Όλα όσα έχω κερδίσει θα δωρίσω και θα τα δώσω σε κάποιον άλλο», είχε πει απευθυνόμενος στην κόρη του Τζιανίνα. «Δεν θα της αφήσω ούτε μια δεκάρα, πρέπει να γνωρίζει ότι ούτε αυτή, ούτε η αδερφή της, ούτε η μητέρα της θα έχουν τίποτα μετά το θάνατό μου. Θα αφήσω τα πάντα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, θα δώσουν τα χρήματά μου σε αυτούς που έχουν ανάγκη και όχι σε όποιον θέλει να με εκμεταλλευτεί».

Πριν ένα χρόνο είχε καταθέσει μάλιστα αγωγή εναντίον τους, κατηγορώντας και τις τρεις ότι του έκλεψαν περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια. «Ο πατέρας μου είναι άρρωστος και τώρα πεθαίνει και δεν ξέρει πια τι λέει», είχε πει η Τζιανίνα.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Αργεντινή η κληρονομιά του Μαραντόνα, εάν δεν το έχει κάνει εκείνος, θα πρέπει να μοιραστεί και στα άλλα αναγνωρισμένα παιδιά του, Ντιέγκο Τζούνιορ και Τζάνα Μαραντόνα, αλλά και τον Ντιέγκο Φερνάντο Μαραντόνα.

Ο Ντιέγκο φέρεται να είχε και άλλα τρία παιδιά που μεγάλωσαν στην Κούβα, τα οποία απέκτησε με τρεις διαφορετικές γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου που ζούσε εκεί, έχοντας γίνει ο καλύτερος φίλος του Φιντέλ Κάστρο.

Πάντως, ο Λούις Βεντούρα, Αργεντινός δημοσιογράφος και φίλος του Μαραντόνα, όπως αναφέρει η ιταλική ιστoσελίδα calcioefinanza, λίγες ώρες μετά το θάνατο του διάσημου Αργεντινού, εξήγησε ότι τα χρήματα είχαν «μερικώς σπαταληθεί» από τον ίδιο, και σε μεγάλο βαθμό, κλαπεί «από εκείνους που τον περιβάλλουν για να τον παραπλανήσουν και να αδειάσουν τις τσέπες του».



Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ