Η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή για το Καθεστώς του Καλλιτέχνη στην Κύπρο είναι εδώ

Ο ΥΠΠΑΝ έχει προβεί στη συγκρότησή της Επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί και θα ολοκληρώσει το νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει το Καθεστώς του Καλλιτέχνη στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ:

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου έχει προβεί στη συγκρότηση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία θα επεξεργαστεί και θα ολοκληρώσει το νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει το Καθεστώς του Καλλιτέχνη στην Κύπρο.

Η σύσταση της Επιτροπής απορρέει από τα όσα συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση την οποία είχε ο Υπουργός Παιδείας με εκπροσώπους από τον καλλιτεχνικό χώρο στις 12 Ιουνίου 2020 και εντάσσεται στην προώθηση μέτρων για την προστασία και ενίσχυση των καλλιτεχνικών επαγγελμάτων.

Στόχος είναι να γίνουν διαβουλεύσεις με όλους τους αντιπροσωπευτικούς φορείς που εκπροσωπούν καλλιτέχνες και όσους ενεργοποιούνται επαγγελματικά στον χώρο της πολιτιστικής δημιουργίας.

Στην Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή που θα καταγράψει απόψεις και εισηγήσεις, συμμετέχουν οργανωμένα σύνολα από όλο το φάσμα τομέων και κλάδων των τεχνών που έχουν ανταποκριθεί στη σχετική πρόσκληση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι εργασίες της Επιτροπής ξεκινούν εντός των επόμενων ημερών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ