Δύο γνωστοί Κύπριοι φωτογραφήθηκαν φορώντας την κόκκινη κορδέλα [ΒΙΝΤΕΟ]

Ενώ 50 ξεχωριστοί άνθρωποι, από Κύπρο και Ελλάδα, κινηματογράφησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της επιδημίας του HIV/AIDS.

Article featured image
Article featured image
Στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΚΥΦΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS 2020.


Το ΚΥΦΑ - Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS στην Κύπρο - μεταφέρει μηνύματα υπέρ της ενημέρωσης και ενάντια στην προκατάληψη για τον ιό HIV και τους οροθετικούς ανθρώπους. Παράλληλα, με κύριο slogan το ΕΞΕΤΑΣΟΥ – KNOW YOUR STATUS παρακινεί τον καθένα μας να εξεταστεί για να γνωρίζει το στάτους του, στο KYFA Checkpoint στη Λεμεσό ή σε κέντρο της επιλογής του.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της φετινής χρονιάς, σε σχέση με τον covid-19, και τον περιορισμό των εκδηλώσεων ενημέρωσης, 50 ξεχωριστοί άνθρωποι, από Κύπρο και Ελλάδα, κινηματογράφησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της επιδημίας του HIV/AIDS το οποίο αναρτήθηκε σε ένα γενικό βίντεο στα social media του Κέντρου.

O Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, η τραγουδίστρια Ευρυδίκη, ο σχεδιαστής μόδας Στέλιος Κουδουνάρης, ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, οι ηθοποιοί Αργύρης Αγγέλου, Μάρα Κωνσταντίνου και Άθως Αντωνίου, αλλά και οι βουλεύτριες Σάβια Ορφανίδου και Αννίτα Δημητρίου, μαζί με δεκάδες άλλους ξεχωριστούς ανθρώπους, μεταφέρουν τα δικά τους μηνύματα για πρόληψη, εξέταση, ενημέρωση καθώς και κατά της προκατάληψης.


Παράλληλα, σε συνέχεια των εκδηλώσεων των περασμένων ετών για το σχηματισμό της κόκκινης κορδέλας, του παγκόσμιου σύμβολου του αγώνα κατά του HIV/AIDS, φέτος πραγματοποιήθηκε συμβολική φωτογράφιση ενός άνδρα και μίας γυναίκας φορώντας την κόκκινη κορδέλα, με πρωταγωνιστές την Κάλια Ελευθερίου και τον Τζούλιο Φιλίππο Ντ'Ερρίκο για να μεταφερθεί κι αυτή τη χρονιά το μήνυμα της διεθνής εκστρατείας, την 1η Δεκεμβρίου, ROCK THE RIBBON.

KALIA FINAL Landscape Middle.jpg
Η Κάλια Ελευθερίου


Η κόκκινη κορδέλα είναι πλέον ένα παγκόσμιο σύμβολο. Συμβολίζει τον αγώνα κατά του HIV/AIDS και θα την δείτε παντού την 1η Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση του ιού.

Σε συνομιλία που είχαμε με την Πρόεδρο του ΚΥΦΑ κα. Στέλλα Μιχαηλίδου, μας ενημέρωσε ότι ο ΗΙV με τις νέες φαρμακευτικές αγωγές αντιμετωπίζεται πλέον ως μία χρόνια πάθηση. Ενώ ιατρικά έχουν γίνει τεράστια άλματα για την καταπολέμηση του ιού, κοινωνικά χρειάζεται ακόμη να εξαλειφθεί η προκατάληψη.

Κυρίαρχος τρόπος της μετάδοσης του ιού παραμένει η σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη και η χρήση ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Final Red Ribbon 2020 Facebook Cover.jpg


Χορηγοί των Φετινών Εκστρατειών το Υπουργείο Υγείας και η Εταιρεία MSD Cyprus.

Τις φετινές εκστρατείες συντόνισε για μία ακόμη χρονιά η εταιρεία Tree Creative Room, σε συνεργασία με τις ομάδες The Agency και Yioli Aristotelous Studios.

Παρακολουθήστε τις φετινές εκστρατείες και την ενημέρωση στον σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/KYFAsupportcenter/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ