Είτε αφορά την Εκκλησία, είτε υποστατικά, είτε οτιδήποτε άλλο, τα μέτρα θα εφαρμόζονται αυστηρά, λέει η Αστυνομία

Ο Εκπρόσωπος Τύπου απηύθυνε έκκληση προς το κοινό έτσι ώστε να συνδράμει στο έργο της Αστυνομίας, δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Article featured image
Article featured image

Η Αστυνομία Κύπρου θα συνεχίσει την εφαρμογή των μέτρων με τους ίδιους αυστηρούς ρυθμούς σε όλους τους χώρους, όπου προβλέπεται να τηρούνται τέτοια μέτρα, είτε αυτό αφορά την Εκκλησία, είτε υποστατικά, είτε κέντρα, είτε οτιδήποτε άλλο, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου, Χρίστο Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως ήδη κάθε φορά που τροποποιούνται τα διατάγματα, τροποποιούνται και τα καθήκοντα της Αστυνομίας, ούτως ώστε να είναι πιο αποδοτικοί και πιο σωστοί ως προς το καθήκον τους, όπως είπε.

Επί τούτου, συνέχισε ο κ. Ανδρέου, κρίθηκε αναγκαίο να προχωρήσουν στη σύσταση της νέας μονάδας η οποία αποκλειστικά θα ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα ώστε να είναι πιο αποδοτικοί στην εργασία τους.

Ενδεικτικά, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου ανέφερε πως κάποια υποστατικά που δεν ήταν σε γνώση της Αστυνομίας, παραβίαζαν τα διατάγματα και οι πληροφορίες τους ήρθαν κάπως αργά, οπότε η δουλειά τους δεν εγίνετο, όπως έπρεπε να γίνει.

Ο κ. Ανδρέου απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να συνδράμουν στο έργο της Αστυνομίας καλώντας στους αριθμούς 1460 και 22606803 και 22606804 ώστε να είναι πιο αποδοτική η δύναμη με τη νέα κατάσταση και την αυξημένη ανάγκη επιτήρησης των μέτρων λόγω και των αυξημένων κρουσμάτων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως από την έναρξη της πανδημίας καταγράφηκαν καταγγελίες σε εκκλησίες, αλλά και σε πιστούς που είχαν παραβιάσει τα σχετικά διατάγματα σημειώνοντας πως οι συγκεκριμένοι χώροι ελέγχονται, όπως επίσης και οι υπόλοιποι.

Η Αστυνομία Κύπρου, τόνισε, εφαρμόζει πιστά τις πρόνοιες του διατάγματος του Υπουργείου Υγείας.

Επιπρόσθετα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου ανέφερε πως οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι διαφορετικές λόγω των συνθηκών της πανδημίας. Εμείς καλούμε, είπε, τους πολίτες να επιδείξουν κατανόηση, και με ευσυνειδησία να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα, προσθέτοντας πως ο αγώνας είναι κοινός και μπορεί να κερδηθεί όταν η προσπάθεια γίνεται από κοινού.

“Εμείς ως Αστυνομία Κύπρου και ως Εκπρόσωποι του Νόμου είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, μεριμνώντας για την προστασία και την ασφάλεια τους”, κατέληξε.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ