Ένα mural μιας γιαγιάς που φταρνίζεται, σε έναν τοίχο στο Μπρίστολ, γίνεται παγκόσμιο viral

O Banksy αποκάλυψε ότι αυτός βρίσκεται πίσω από το «φτέρνισμα».

Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, το έργο απεικονίζει μια ηλικιωμένη γυναίκα να φτερνίζεται και να φεύγει από το στόμα της η μασέλα της.

Η τοιχογραφία με τίτλο «Aachoo !!» (Αψού), στην πλευρά ενός ημιτελούς σπιτιού στο Τότερντάουν, ήταν καλυμμένη πριν από τα αποκαλυπτήρια της την Πέμπτη το πρωί. Το mural δείχνει μια γυναίκα με μαντίλα στα μαλλιά της να κρατάει ένα μαντήλι, ενώ το μπαστούνι και η τσάντα της πέφτουν καθώς χάνει την τεχνητή οδοντοστοιχία από το δυνατό φτέρνισμα.

2_Banksy-blokes.jpg


Ο Banksy επιβεβαίωσε στον ιστότοπό του και στον λογαριασμό του στο Instagram, το απόγευμα της Πέμπτης, ότι το έργο ήταν δικό του. Η οδός Vale, η τοποθεσία που φιλοξενεί το έργο, είναι διάσημη ως ο πιο απότομος σε κλίση οικιστικός δρόμος της Αγγλίας.

Ο Fred Loosmore, 28 ετών, κατασκευαστής επίπλων που μέχρι πρόσφατα ενοικίαζε ένα δωμάτιο στο σπίτι που φιλοξενεί το έργο τέχνης, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων PA Media ότι είχε τοποθετήσει μια κάλυψη για προστασία του έργου. «Θέλαμε να βρούμε κάτι γιατί οι άνθρωποι θα το κατέστρεφαν, και ευτυχώς έχουμε ένα εργαστήριο και ένα τεράστιο ακρυλικό κομμάτι που μας είχε μείνει», είπε και πρόσθεσε πως το έργο ήταν υπέροχο και επίκαιρο.

Την Πέμπτη, αρκετοί βρέθηκαν στο σημείο για να δουν και να φωτογραφίσουν το έργο τέχνης. Ο Jason Bartlett, 47 ετών, που μεγάλωσε στη γειτονιά είπε στο BBC: «Το άκουσα στις ειδήσεις και σκέφτηκα ότι πρέπει να πάω να ρίξω μια ματιά. Θα έχει ενδιαφέρον για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ