Η Washington Post βάλλει κατά Ιωαννίδη: Η αποδόμηση του διάσημου Έλληνα επιδημιολόγου

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, αγαπημένος επιδημιολόγος των απανταχού αρνητών του κορωνοϊού, αμφισβήτησε τη χρησιμότητα των lockdown και η Washington Post ασχολήθηκε εκτενώς μαζί του.

Article featured image
Article featured image

Με ένα εκτενέστατο κείμενο η Washington Post ασχολείται με την περίπτωση του καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη και τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στα μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Η έκπληξη ήρθε στο τι είπε ο Ιωαννίδης. Την ώρα που ειδικοί της δημόσιας υγείας και αξιωματούχοι της κυβέρνησης καλούσαν τον κόσμο να μείνει σπίτι του για να αποφύγει τη μόλυνση, εκείνος ισχυριζόταν πως ο κορωνοϊός μπορεί να είναι λιγότερο επικίνδυνος απ' όσο πιστεύουμε. Ότι τα ΜΜΕ υπερέβαλλαν για τον ιό. Ότι ο σημαντικότερος κίνδυνος δεν ήταν ο ίδιος ο ιός αλλά τα lockdown για να τον σταματήσουν» αναφέρει η Washington Post και συνεχίζει «Το βίντεο έφτασε το μισό εκατομμύριο προβολές στο Youtube πριν εξαφανιστεί. Έξι εβδομάδες μετά τη μεταφόρτωσή του, διαγράφηκε από το ίδιο το Youtube, το οποίο υποστήριξε πως η συνέντευξη με έναν από τους γνωστότερους επιδημιολόγους παγκοσμίως παραβίαζε τους όρους σχετικά με την παραπληροφόρηση για τον COVID-19».

«Τον ίδιο καιρό που ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν σε πόλεμο με τους συμβούλους της ίδιας της διοίκησής του, ο Ιωαννίδης αμφισβητούσε τη σοφία των lockdown. Τα επιχειρήματά του σε μια σειρά εμφανίσεις του από το Fox News ως το CNN και άλλα δίκτυα χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από δεξιές ομάδες που προσπαθούσαν να αποδομήσουν την υγειονομική κρίση για να πετύχουν το απρόσκοπτο άνοιγμα της οικονομίας».

Ο ίδιος, μιλώντας στην Washington Post τόνισε: «Υπάρχει ένας φονικός ιός εκεί έξω. Όλοι έχουν ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο για τον περιορίσουμε. Δεν είναι αστείο, δεν είναι συνωμοσία. Δεν είναι ψεύτικος. Όμως δεν χρειάζεται πανικός. Δεν χρειάζεται να καταστρέψουμε τον κόσμο μας. Δεν χρειάζεται να παγώσουμε τα πάντα».

«Όσο όμως η πανδημία μπαίνει στην πιο φονική της φάση» αναφέρει η Washington Post «ο Ιωαννίδης φαίνεται να χάνει στη μάχη των επιχειρημάτων για την αντιμετώπιση της covid-19. Μεταξύ των επιδημιολόγων είναι πλέον κοινή πεποίθηση, πως ήταν η αδράνεια και όχι η υπερβολική αντίδραση που βοήθησε στη μεγιστοποίηση της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης του αιώνα».


Πηγή: www.reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ