Ξέρουμε τι θα κάνεις απόψε το βράδυ

Έφτασε η ιστορική και συνάμα εντυπωσιακή στιγμή που όλοι συζητάμε εδώ και μέρες.

Article featured image
Article featured image

Κορυφώνεται απόψε η μεγάλη και ιστορική σύνοδος των δύο γιγάντιων αέριων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, του Δία και του Κρόνου, οι οποίοι θα φθάσουν τόσο κοντά ο ένας στον άλλο που θα μοιάζουν σαν ένα λαμπερό ουράνιο σώμα.

Η συνάντηση αυτή συμπίπτει με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο σήμερα, δηλαδή την αρχή του χειμώνα με την μεγαλύτερη νύχτα του έτους και την μικρότερη μέρα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Κύπρου, αστροφυσικός Χρύσανθος Φάκας, «εδώ και αρκετές εβδομάδες ξεκίνησε το μεγάλο συναπάντημα των πλανητών Δία και Κρόνου όπου κάθε μέρα πλησιάζουν όλο και περισσότερο μεταξύ τους δημιουργώντας στον ουρανό ένα πανέμορφο και εντυπωσιακό θέαμα. Κάθε βράδυ αγναντεύοντας τον ουρανό παρατηρούμε δυο φωτεινά ουράνια σώματα, είναι οι επιβλητικοί Δίας και ο Κρόνος οι οποίοι την ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου θα έχουν τη σύνοδό τους» είπε.

Έτσι, συνέχισε, «στις 21 Δεκεμβρίου στον ουρανό θα λάμπουν αυτοί οι δύο αρχαίοι πλανήτες σχεδόν τόσο κοντά ως ένα σώμα. Θυμίζοντάς μας έτσι τον Αστέρα της Βηθλεέμ όπου περίπου την περίοδο της Γέννησης του Χριστού , σύμφωνα και με τους αστρονομικούς υπολογισμούς που έκαναν οι σύγχρονοι αστρονόμοι αλλά και ο μεγάλος αστρονόμος Γιοχάνες Κέπλερ, φαίνεται ότι Δίας και ο Κρόνος είχαν συναντηθεί στον ουρανό τότε για να γιορτάσουν και αυτοί την γέννηση του Χριστού μας».

Να σημειώσουμε, είπε, ότι ο Κέπλερ πριν από 4 αιώνες είχε παρατηρήσει την σύνοδο και μάλιστα με την παρουσία του πλανήτη Άρη την οποία ονόμασε και Πύρινο Τρίγωνο . «Αυτό ήταν και το έναυσμά του ώστε να αφοσιωθεί σε υπολογισμούς οι οποίοι καταδείκνυαν ότι το ουράνιο σώμα που περιέγραφαν οι Γραφές του Ευαγγελίου ήταν μια Σύνοδος Πλανητών» σημείωσε ο κ. Φάκας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ