Αυτός ο 9χρονος είναι όλα τα λεφτά [κυριολεκτικά]

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαία αμειβόμενος στο Youtube.

Article featured image
Article featured image

Ο YouTuber, Ράιαν Κάτζι, με έδρα το Τέξας, κέρδισε 29,5 εκατομμύρια δολάρια από το κανάλι του στο YouTube «Ryan's World» το 2020, παρά το γεγονός ότι η καταστολή της παιδικής διαφήμισης που αποφάσισε η πλατφόρμα, περιέκοψε τα έσοδά του. Ο Ράιαν Κάτζι, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ράιαν Γκουάν, άρχισε να ετοιμάζει βίντεο στο YouTube το 2015 όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών.

Το κανάλι του, αρχικά ονομαζόταν «Ryan ToysReview» και τον βοήθησε να αποκτήσει φήμη με βίντεο που τον δείχνουν να ανοίγει παιχνίδια. Ένα από αυτά τα βίντεο, όπου αξιολογεί παιχνίδια από την ταινία Cars, έγινε viral στο YouTube και το κανάλι του απογειώθηκε από εκείνο το σημείο.



Σήμερα, ο μαθητής τρίτης δημοτικού, μαζί με την οικογένειά του, διαχειρίζεται εννέα κανάλια YouTube. Ο «κόσμος του Ryan» παραμένει το πιο δημοφιλές με 27,7 εκατομμύρια συνδρομητές. Το κανάλι έχει εξελιχθεί, καθώς από τις κριτικές παιχνιδιών που αρχικά φιλοξενούσε έφτασε να περιλαμβάνει πιο ενημερωτικό περιεχόμενο με την πάροδο των ετών. Στο κανάλι, ο Ράιαν μοιράζεται σήμερα ένα μείγμα διασκεδαστικών και εκπαιδευτικών βίντεο, όπως επιστημονικά πειράματα και διάφορα challenges, όπου ενίοτε συμμετέχουν και οι αδελφές του.

Αρκετά από τα βίντεό του έχουν συγκεντρώσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο προβολές. Ωστόσο, ο Ράιαν και η οικογένειά του αντιμετωπίζουν τώρα μια πιθανή έρευνα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι οι χορηγοί των βίντεό τους δεν αποκαλύπτονται σωστά.

Για την ακρίβεια, εκτιμάται ότι σχεδόν το 9% των βίντεο έχουν «συμπεριλάβει τουλάχιστον μία πληρωμένη διαφήμιση προϊόντος που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Αυτές οι διαφημίσεις συχνά απεικονίζουν ανθυγιεινά τρόφιμα».

Πηγή: Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ