«Νιώθω πάρα πολύ περήφανος που θα είμαι ο πρώτος γιατρός που θα εμβολιαστεί στην Κύπρο»

Ο Δρ Χρήστος Κυπρή μιλά για τις σκέψεις και τα συναισθήματά του λίγες ώρες πριν βάλει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Article featured image
Article featured image

Νωρίτερα σήμερα, ο Υπουργός Υγείας και η Ευρωπαία Επίτροπος, Στέλλα Κυριακίδου, παρέλαβαν την πρώτη παρτίδα εμβολίων που έφτασε στην Κύπρο, ενώ αύριο το πρωί στις 9:00 και τις 11:00 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε Οίκος Ευγηρίας της Λευκωσίας και σε γιατρούς στο Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αμμόχωστο. Ο Χρήστος Κυπρή, συντονιστής, υπεύθυνος γιατρός της μονάδας Covid-19 στο Νοσοκομείο Αναφοράς, θα είναι ο πρώτος γιατρός που θα κάνει το νέο εμβόλιο και όπως φαίνεται η ανυπομονησία του είναι μεγάλη.

Ο δρ Κυπρή χαρακτήρισε το εμβόλιο «ιατρικό θαύμα, ένα θαύμα της επιστήμης το οποίο επιτέλους έχουμε». Το εμβόλιο έγινε πάρα πολύ γρήγορα και πέρασε τις κλινικές μελέτες, ενώ ξεκίνησε ήδη να χορηγείται σε πολλές χώρες, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα» είπε.


Πρόσθεσε ότι «αυτό αποτελεί μια ελπίδα για όλους, ότι δηλαδή με τον εμβολιασμό θα τελειώσει σύντομα αυτό που περνούμε εδώ και 10 περίπου μήνες».

Κληθείς να αναφέρει πως νιώθει που θα είναι μεταξύ των πρώτων ατόμων του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου που θα εμβολιαστούν αύριο, ο κ. Κυπρή είπε πως είναι «μεγάλη μας τιμή που θα είμαστε οι πρώτοι στην Κύπρο που θα εμβολιαστούμε και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα. Εγώ νοιώθω πάρα πολύ περήφανος που θα είμαι ο πρώτος γιατρός που θα εμβολιαστεί στην Κύπρο».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι «σε προσωπικό επίπεδο εννοείται ότι θα νοιώθω πιο ασφαλής, ωστόσο εάν ο εμβολιασμός δε γίνει σε μαζικό επίπεδο, δεν μπορούμε να τελειώσουμε με αυτή την πανδημία. Άρα πρέπει να εμβολιαστεί ο πληθυσμός για να νοιώθουμε και εμείς ασφαλείς» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός του προσωπικού θα ξεκινήσει αύριο, Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου και σύμφωνα με τον κ. Κυπρή «συνολικά θα εμβολιαστούν 15 – 20 άτομα γιατροί και νοσηλευτές».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ