Ένα «τροπικό» δάσος κάπου στην Κύπρο

Όσοι μένουν κοντά στην περιοχή λογικά θα αναγνώρισαν ήδη το μέρος που, ευτυχώς, δεν γνωρίζουν ακόμη πολλοί.

Article featured image
Article featured image

Ανάμεσα στις εκατοντάδες ειδήσεις που διαβάζουμε καθημερινά –κυρίως- στο timeline του Facebook και αφορούν τα της πανδημίας, πετυχαίνουμε και κάποια πιο ευχάριστα γεγονότα, όπως φωτογραφίες από υπέροχα φυσικά τοπία που εκτός από την ορεινή Κύπρου, αναπτύσσονται και στις πόλεις ή στα προάστια και μας θυμίζουν πως εκεί έξω υπάρχει μια ζωή που συνεχίζει να μεγαλώνει και να εξελίσσεται.

Μια πρόσφατη φωτογραφία που ανέβασε ο Σάκης Στυλιανού της Εφημερίδας Λεμεσός, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η οποία ανήκει στον wanderlust.ch_, ήταν η αφορμή να ξεκινήσει ένας όμορφος διαδικτυακός διάλογος σε σχέση με το τοπίο που απεικονίζεται.


by wanderlust.ch_.jpg


Το «τροπικό» δάσος όπως χαρακτηρίστηκε από αρκετούς βρίσκεται στη Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Φασουρίου, δυτικά της πόλης. Όπως διαβάζουμε στα σχόλια διαφόρων κατοίκων της περιοχής, πρόκειται για το Ευκαλυπτόδασος Τσερκέζ-Φασουρίου το οποίο ευτυχώς δεν είναι ευρέως γνωστό ούτε και ιδιαίτερα προσβάσιμο στο κοινό εξ ου και παραμένει ακόμη άθικτο και εντυπωσιακό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ