Κάτι σημαντικό θα συμβεί σήμερα στη Λευκωσία

Από τις 14:00 έως και τις 19:00.

Article featured image
Article featured image

Εδώ και μερικές ημέρες, έξω από το κτήριο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών στην Έγκωμη, 60 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο, πάνω σε χαρτόνια, χωρίς στέγη και χωρίς καμία προστασία από το κρύο και τις βροχές, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος φιλοξενίας τους από την Κυπριακή Δημοκρατία ούτε στο Κέντρο στην Πουρνάρα ούτε σε αυτό της Κοφίνου, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα 60 αυτά άτομα, όπως μαθαίνουμε, πέραν από την έλλειψη στέγης, δεν διαθέτουν κανένα βασικό αγαθό και ουσιαστικά βρίσκονται στο έλεος όσων εθελοντικά βοηθήσουν καλύπτοντας κάποιες από τις ανάγκες τους.

Το Social Space Kaymakkin στο Καϊμακλί, διοργανώνει σήμερα εκδήλωση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης από τις 14:00 έως και τις 19:00 στο χώρο του Social Space Kaymakkin για να βοηθηθούν αυτά τα άτομα το περισσότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας όλα τα είδη πρώτης ανάγκης είναι ευπρόσδεκτα αλλά πρωτίστως χρειάζονται

Κουβέρτες και ζεστό ρουχισμό (σακάκια, αδιάβροχα, κτλ.)
Νερό
Χαρτί υγείας
Είδη προσωπικής υγιεινής
Βασικά τρόφιμα

Σε μία εξέλιξη της τελευταίας στιγμή το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πριν από λίγο πως έπειτα από εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε πρόταση για μίσθωση κτηριακών εγκαταστάσεων οι οποίες αναμένονται ότι μέχρι αύριο, 10 Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν σημαντικό αριθμό μεταναστών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ