Απέρριψαν δωρεά οργάνων γιατί ο δωρητής ήταν ομοφυλόφιλος

Τι καταγγέλλει ο σύντροφός του.

Article featured image
Article featured image

Δεν έγινε δεκτή η δωρεά οργάνων του ντράμερ των «Death» και ιδρυτικού μέλους των «Cynic», Sean Reinert, επειδή ήταν ομοφυλόφιλος, καταγγέλλει ο σύζυγός του. Ο 48χρονος μουσικός που πέθανε στις 24 Ιανουαρίου ήταν δωρητής οργάνων και ήταν παντρεμένος με τον Τομ.

Η δωρεά οργάνων του ωστόσο δεν έγινε δεχτή, επειδή ήταν ένας ενεργός σεξουαλικά γκέι άνδρας, σύμφωνα με όσο έγραψε στο Facebook ο σύζυγός του: «Ο Sean δεν είχε HIV ή κάποιο άλλο ΣΜΝ» ανέφερε ο σύζυγός.



unnamed.jpg


«Αλλά επειδή ήταν ένας ομοφυλόφιλος άνδρας, που ζούσε στην Αμερική του 2020, δεν του επιτράπηκε μία από τις τελευταίες επιθυμίες του, να δωρίσει τα όργανά του για να σωθεί η ζωή ενός άλλου ανθρώπου.

Η κυβέρνηση προτιμά να αφήνει τους ανθρώπους να περιμένουν για ένα μόσχευμα, παρά να δώσουν τα όργανα του Sean». Σύμφωνα με νόμο, που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της κρίσης του AIDS στη δεκαετία του '80, απορρίπτονται οι δωρεές από «άνδρες που έχουν κάνει σεξ με άνδρες τα τελευταία πέντε χρόνια» νόμος, που έχει τροποποιηθεί, με μείωση χρόνου σε 12 μήνες, χωρίς όμως αυτή η τροποποίηση να μειώνει και το στίγμα.


BBZkt3r.jpg


Σήμερα, δεν υπάρχουν νόμοι κατά των γκέι στο να μπορούν να χορηγούν όργανα, όπως η καρδιά ή το συκώτι, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί ειδικά για την αιμοδοσία και τις δωρεές οφθαλμών και ιστών. «Ο σύζυγός μου, Σον, ήταν δωρητής οργάνων. Πίστευε ότι αν πέθαινε, αν τα όργανά του περνούσαν σε κάποιο άτομο, που τα χρειάζεται, αυτό θα ήταν υπέροχο. Ήταν εξαιρετικά καλός και το να δίνει, με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς, ήταν κάτι που το γνώριζαν όλα τα κοντινά του πρόσωπα. Αφού επέστρεψα από το νοσοκομείο τη νύχτα που έφυγε ο Sean, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα γύρω στη 1πμ.

Ήταν από ένα άτομο που εργαζόταν στο πρόγραμμα δωρεών οργάνων του νοσοκομείου στο οποίο απεβίωσε ο Sean. Με ενημέρωσε ότι πληροφορήθηκαν από τη βάση δεδομένων τους, ότι ο Σον ήταν δωρητής οργάνων και ήθελαν να μου κάνουν ορισμένες ερωτήσεις για να προχωρήσουν τη διαδικασία. Δε μπορούσα εκείνη την ώρα να διαχειριστώ την πίεση, και ρώτησα αν θα μπορούσα να τους καλέσω εγώ το επόμενο πρωί, και μου είπαν ότι, αν κι ο χρόνος που περνά είναι πολύτιμος, αν επικοινωνήσω εντός 24 ωρών, αυτό θα ήταν εντάξει, για να μπορέσουν να συλλέξουν τα όργανα.


10661620_1070642319630973_6580695398328327409_o.jpg




Το επόμενο πρωί, όταν η αδελφή του Sean, έφτασε από το Μαϊάμι, εξήγησα την κατάσταση και συμφωνήσαμε ότι, από τη στιγμή που ο Σον ήθελε να δωρίσει τα όργανά του, αυτό θα έπρεπε να γίνει, για να τιμήσουμε την επιθυμία του. Τηλεφώνησα στο τμήμα δωρεάς οργάνων, και είπα ότι ήμουν έτοιμος να προχωρήσουμε. Η κοπέλα στο τηλέφωνο είπε ότι αυτό ήταν εντάξει, οπότε ξεκίνησε το ερωτηματολόγιο.

Μετά τις πρώτες αναμενόμενες ερωτήσεις, με ρώτησε, αν ο Σον ήταν ένας σεξουαλικά ενεργός ομοφυλόφιλος άνδρας. Χωρίς να το σκεφτώ είπα ‘ναι’ και χωρίς να χάσει λεπτό, εκείνη μου είπε: ‘Α, δυστυχώς αυτό σημαίνει...’και μούδιασα, γιατί ήξερα τι πήγαινε να πει. Είπε μερικά ακόμα πράγματα, και έπειτα την διέκοψα, είπα κάποια λόγια κι εγώ, και έκλεισα το τηλέφωνο. Ο Sean δεν είχε HIV ή κάποιο άλλο ΣΜΝ.

Αλλά επειδή ήταν ένας γκέι άνδρας, που ζούσε στην Αμερική του 2020, δεν του επιτράπηκε μία από τις τελευταίες επιθυμίες του, να δωρίσει τα όργανά του, για να σωθεί η ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Η κυβέρνηση προτιμά να αφήνει τους ανθρώπους να περιμένουν για ένα μόσχευμα, παρά να δώσουν τα όργανα του Sean. Ως σύζυγός του, αυτό με αηδιάζει και με θυμώνει απίστευτα.»



Με πληροφορίες από loudersound / metalinjection / LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ