Το νέο viral στο «κυπριακό» Twitter είναι αυτό που χρειαζόταν η κοινωνία μας

Όταν δεν τηρούνται οι νόμοι υπάρχει πάντα το Twitter.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί να άργησε να βρει τη δύναμή του στον τόπο μας, αν αναλογιστεί κανείς πως σε άλλες κοινωνίες το Twitter έγινε ο δρόμος που οδήγησε σε επαναστάσεις και εξεγέρσεις, ωστόσο έστω κι αργά φαίνεται πως βρήκε το δρόμο του και στην κυπριακή κοινωνία, ξεκινώντας με ένα μείζον ζήτημα –την αναρχία που υπάρχει στο οδικό δίκτυο από τους οδηγούς.

Από την περασμένη Δευτέρα, με πρωτοβουλία του ακτιβιστή, Ιάσωνα Σενέκκη, ξεκίνησε μία εκστρατεία με τίτλο «Μάχη των πεζών». Ο κος Σενέκκης, ο οποίος καιρό τώρα θίγει και αναδεικνύει θέματα οδικής ασφάλειας –και μέσα από κείμενά του- κυρίως, όμως μέσω των social media, δημιούργησε το εν λόγω hashtag, καλώντας όλους μας να συμμετάσχουμε στην καταπολέμηση των οδικών παρανομιών, καταγγέλλοντας όλους όσοι θεωρούν πως δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, χώροι στάθμευσης κλπ, τους ανήκουν.

Η πρώτη –επί της ουσίας- αυθόρμητη κυπριακή εκστρατεία που ξεκίνησε μέσω των social media, βρήκε αθρόα ανταπόκριση από το κοινό, με το hashtag #η_μάχη_των_πεζών, σε δύο μόλις μέρες, να συλλέγει πέραν των 300 φωτογραφιών, από 9 διαφορετικούς δήμους, όλων των επαρχιών.

Και παρά τη θετική εξέλιξη της αφύπνισης των Κύπριων Twitterάδων, σε σχέση με ένα κοινωνικό φαινόμενο, η τραγικότητα όλων αυτών που αναδεικνύονται μέσα από τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο hashtag, σε κάνει να απορείς αν ζούμε σε κράτος ανθρώπων ή άλογων όντων που δρουν βάσει ενστίκτου.

Σύμφωνα με τον κο Σενέκκη, ο οποίος μίλησε στο Sigmalive, η εθελοντική εκστρατεία θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και μετά τη λήξη της θα ανακοινωθεί ο συνολικός αριθμός των φωτογραφιών που θα μαζευτούν.


Αν δεν έχεις Twitter, η εκστρατεία τρέχει παράλληλα και στο Facebook



Ακολούθως οι φωτογραφίες θα αποσταλούν στα γραφεία των Δημάρχων και του Αρχηγού Αστυνομίας συνοδευόμενες από δημόσια επιστολή-έκκληση για απαντήσεις από τους αρμόδιους σχετικά με τον ελλιπή χειρισμό του θέματος. Θα προταθούν λύσεις και μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και θα ζητηθεί η δημόσια δέσμευση των υπευθύνων για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ