Πρόσφυγες διηγούνται πώς είναι πραγματικά η ζωή τους στον καταυλισμό της Μοριάς

Σε ένα χώρο που σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί 2.000 άτομα, μένουν 18.000 και αυτή είναι η πιο τραγική όψη του νομίσματος.

Article featured image
Article featured image

Ο Sardar, ένας 41χρονος γιατρός από το Αφγανιστάν, αποτυπώνει με ωμό ρεαλισμό τις συνθήκες διαβίωσής τους στη Μοριά της Λέσβου.

Σε κόλαση έχει μετατραπεί η ζωή χιλιάδων προσφύγων και αιτούντων ασύλου στο κέντρο υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου, καθώς, παρά το γεγονός ότι ο χώρος είναι σχεδιασμένος για να φιλοξενεί 2.200 ανθρώπους, σήμερα στον χώρο αυτό υπάρχουν πάνω από 18.000.

Πολλοί από αυτούς που ζουν εκεί ισχυρίζονται ότι η σκληρή πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε καθημερινό επίπεδο στο camp είναι πιο δύσκολη ακόμη και από τις πολλά μίλια που χρειάστηκε να κάνουν μέσω θαλάσσης για να φτάσουν στην Ευρώπη.



Όπως αναφέρει στο βίντεο ο Sardar, αιτών ασύλου από το Αφγανιστάν, χρειάζεται να περιμένει όλη τη μέρα στην ουρά για φαγητό και νερό, ενώ οι συνθήκες υγιεινής στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανύπαρκτες.

Ο 41χρονος γιατρός ευελπιστεί ότι μια μέρα θα καταφέρει να φύγει από τη Μόρια προκειμένου να φτιάξει κάπου αλλού τη ζωή και το μέλλον του.

Πηγή: UNHCR, the UN Refugee Agency

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ